Balears Vadevi
Eivissa destina prop de set-cents mil euros al sector agrari de l’illa

El Consell Insular d’Eivissa ha tret una nova convocatòria d’ajudes destinades al manteniment, recuperació i consolidació de l’entorn agrari i agrodiversitat de l’illa d’Eivissa durant els anys 2021-2022.

Es tracta de la tercera convocatòria emmarcada dins el Projecte de protecció i recuperació del medi natural de l’illa i la seua agrobiodiversitat, aprovat en data 20 d’octubre de 2017 pel Consell de Govern de la CAIB a càrrec del fons de l’Impost de Turisme Sostenible. En total, l’import destinat a la present convocatòria suma un import total de 685.000€.

Podran optar a l’ajuda aquells agricultors i agricultores inscrites en el Registre Insular d’Explotacions Agràries (RIA), com a titulars d’Explotacions Agràries (activitat agrària amb finalitat de mercat). Així, les activitats subvencionables són:

Llaurar amb una subvenció de 40 euros/ha; sembrar amb una subvenció de 100 euros/ha; manteniment fruiters tradicionals de secà (inclou ametllers, garrovers, figueres i oliveres de secà), entre 24 euros/ha i 215 euros/ha en funció de la densitat de plantació; manteniment de ramats d’ovelles i/o cabres de pastura a partir de 60 euros/ha, així com les caseres d’abelles fins a 300 euros per cada assentament (1 assentament = 5 caseres d’abelles).

Les quanties exposades podran incrementar-se en funció de la naturalesa dels terrenys on s’han realitzat les activitats objecte d’ajuda. L’import màxim de subvenció és de 3.000 €/explotació i convocatòria, i fins a un màxim de 15.000 € per agricultor. Les ajudes podran finançar despeses d’actuacions que es realitzin des de l’1/09/2021 fins al 31/08/2022.

Els titulars de les explotacions agràries podran sol·licitar la subvenció de manteniment de paisatge fins al dia 10 de juny de 2022.La documentació que cal aportar a la sol·licitud és el DNI del titular de l’explotació, el número del Registre Insular Agrari i la cartilla ramadera (oví-caprí-apícola), en el seu cas.

Un cop acabat el període de sol·licitud d’ajudes, pel pagament de la subvenció s’haurà de presentar sol·licitud de pagament en el termini comprès des del 11/06/2022 al 22/07/2022, a la qual s’adjuntarà declaració responsable de compliment d’actuacions. El Departament d’Agricultura comprovarà que les actuacions s’han realitzat mitjançant visites a les finques.

Per a més informació i tramitació de sol·licituds, l’agricultor/a pot contactar amb la secció d’Agricultura del Consell Insular d’Eivissa, demanant cita prèvia o escrivint un correu electrònic a [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa