Últim dilluns de febrer i Eivissa bull d’activitat amb la nova edició, la tercera, de la fira HORECA dirigida al sector professional de l’hoteleria, restauració i cafeteria de l’illa. Aquest matí en feia la presentació oficial el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, tot destacant la importància d’un esdeveniment com aquest “que és fonamental com a punt de trobada dels professionals del sector turístic a la nostra illa, on poden compartir experiències, novetats i coneixements per continuar avançant en qualitat i millorar les experiències que es donen als nostres visitants”.
Marí també ha assenyalat que la fira HORECA arriba enguany a Eivissa en un moment “molt especial per a tots nosaltres” i que suposa “un abans i un després en la professionalització del sector serveis a la nostra illa”, gràcies a l’arrencada de l’Escola d’Hoteleria d’Eivissa, on ja s’estan guiant les primeres formacions. És “una escola moderna, davantera i preparada per a formar als professionals de la restauració i fer que Eivissa sigui referent en aquest àmbit”, puntualitzava Marí.

Productes eivissencs emblemàtics
El Consell d’Eivissa a través del distintiu Sabors d’Eivissa i la col·laboració de Pimeef està present a HORECA Eivissa amb un espai que en aquesta edició guanya en dimensions per acollir els productors i elaboradors dels productes eivissencs més emblemàtics com ara les marques de qualitat reconegudes per la Unió Europea -la DOP Mel d’Eivissa i les IGP de vi, oli i Herbes Eivissenques- juntament amb l’Associació de Forners i Pastissers, la cooperativa Ramadera Carn & Coop i la cooperativa ecològica Ecofeixes. A més a més, per tal de promocionar la nova seu a Sa Coma de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, es disposa també d’un estand per presentar la seua oferta formativa.
Durant la fira s’alternaran les demostracions realitzades per Sabors d’Eivissa de la mà de la xef Marga Orell i les que desenvoluparan l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears a base dels productes més destacats de la nostra terra. El Consell Insular ha patrocinat també el primer concurs de coca eivissenca que pretén posar la mirada sobre aquesta elaboració tradicional de la cuina i que és un exemple de cuina d’aprofitament per incloure els productes de temporada dels que podia haver-hi un excedent sobre una massa de farina amb oli. En el jurat participen professionals de l’Associació de Forners i Pastissers.