Balears Vadevi
Eivissa collirà un 40% més d’olives que l’any passat

La temporada de collita d’olives està en marxa des de fa uns dies i ara ja se’n pot fer una primera valoració. Així ho ha fet, precisament, el president de l’IGP Oli d’Eivissa, Mariano Tur, qui ha rebut a l’illa la visita de diverses autoritzats balears, encapçalades pel conseller Joan Simonet, desplaçades per conèixer de primera mà com avança la recollida d’oliva verge extra emparada en el si de l’IGP.

La campanya encara no ha finalitzat, i així i tot, fins ara ja han recollit 235.928 quilos d’oliva verge, la qual cosa, apuntava Tur, suposa un increment del 37% respecte al 2022. A més a més, segons dades de la Indicació Geogràfica Protegida Oli d’Eivissa, s’han produït 33.503 litres d’oli, un 22% més que la campanya anterior. “Això ha estat degut a dos factors. El primer ha estat la climatologia, que ha estat beneficiosa per l’olivar. I el segon és que ha coincidit, a més, a un bon cicle productiu de l’arbre“, afegia Simonet.

Les autoritats, encapçalades pel conseller Simonet, han visitat el trull de Sant Joan d’Eivissa | Foto: CAIB

A la visita, que els ha portat a visitar el trull de Sant Joan, també hi eren el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local del Govern, Joan Llabrés; el director insular de Medi Rural i Marí del Consell d’Eivissa, Joan Marí, i el tinent de batlessa de Sant Joan, Joan Busquets.

La indicació geogràfica protegida Oli d’Eivissa queda reservada exclusivament per als olis d’oliva verge extra elaborats amb les varietats arbequina, picual i koroneiki, totes soles o en combinació, que en conjunt representen almenys el 90%. El 10% restant pot provenir d’altres varietats inscrites en el registre de varietats comercials. En aquest sentit, el nombre d’oliveres que formen part d’aquesta són 55.201, i ocupen una superfície de 218,75 hectàrees.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa