Balears Vadevi
Eivissa recupera ‘Això Sí és Nadal’ per potenciar producte local en festes

Torna la campanya ‘Això Sí és Nadal’ amb l’objectiu intacte de fomentar el consum del producte local durant les festes nadalenques que ja tenim aquí. Impulsada pel Departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa, posa enguany la mirada en la gastronomia eivissenca tradicional, i per això ha incorporat la veu i imatge de quatre xefs de l’illa, que protagonitzen quatre vídeos on expliquen com es preparen quatre de les receptes nadalenques més preuades a l’illa, com són l’anyell al forn, el Gall de Sant Pere, el sofrit pagès i la Salsa de Nadal. Els xefs són Pedro Tur del restaurant Sa Nansa, Jose Miguel Bonet de Es Ventall, Catalina Riera de Can Alfredo i David Reartes del Re·Art.

Producte local eivissenc | Foto: Consell d’Eivissa

“Una forma de tornar als sabors de la infància”

El president i conseller del departament, Vicent Marí, ha explicat que els plats festius de la cuina eivissenca “són una forma de recuperar la tradició i tornar als sabors de la nostra infància, a més de ser la forma més saborosa de transmetre-la”. Aquestes receptes es poden visualitzar al web de saborsdeivissa i a les xarxes socials del Consell d’Eivissa.

Nadal, ha remarcat Marí, és una festa per recollir-se i recuperar les tradicions, és una de les “festes grosses del calendari eivissenc, i com a festa no hi poden faltar bons aliments i la nostra gastronomia més autèntica utilitza els millors productes eivissencs” que són la base dels plats com sofrit pagès, l’anyell al forn, la porcella, la salsa de Nadal, el bescuit…

La presentació d’aquesta campanya ha tingut lloc a la Finca Experimental de Can Marines, i els productors locals que formen part d’aquesta iniciativa han tingut l’oportunitat d’exposar part dels seus productes. Hi havia herbes, oli, pa, dolços, peix, patates, col, pollastre, ous, vi, salsa de Nadal, formatges, sobrassada… productes per dur a la taula en Nadal. També hi ha hagut una degustació de Salsa de Nadal a càrrec de la xef Marga Orell.

Els productors han fet una petita mostra dels seus productes durant la presentació | Foto: Consell d’Eivissa

El president Marí ha agraït la tasca dels productors, “un sector fonamental per a la nostra alimentació i la conservació de l’entorn”, i als xefs que porten els productes eivissencs a la cuina, “la seua important tasca de confiança en el producte local que ens permet gaudir d’uns sabors i d’una qualitat incomparable”. Marí ha animat a tothom a seguir adquirint producte local “especialment durant aquestes festes que gaudirem amb els bons sabors d’Eivissa a taula”.

Sumat a tot plegat, recalquen els organitzadors, amb la compra de productes d’Eivissa també s’afavoreix la conservació del territori i paisatge eivissenc, alhora que es col·labora amb el treball de molts petits productors i elaboradors que dia a dia s’esforcen per omplir el comerç del millor de la terra i el mar.

La campanya es desplega durant els dies de Nadal a partir d’etiquetatge i cartelleria que distingeixen els productes fets a l’illa d’Eivissa per facilitar-ne la identificació i la compra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa