Balears Vadevi
Eivissa i els sommeliers estacionals
sommelier

!--akiadsense-->

Marc Marín és sommelier i des de fa 30 anys viu a Formentera. Tot i que ve del món de la gastronomia des de fa 12 anys és sommelier i es dedica al vi. És per això que des de l’Associació Balears de Sommeliers li han proposat constituir l’Associacio Eivissenca de Sommeliers tal i com ja es va fer a Menorca.

Però la casuística d’Eivissa és una mica més complicada. Marc Marín explicava en declaracions a Balears Vadevi, que tot i que l’oferta gastronòmica de qualitat és cada vegada més alta, la presència de sommeliers més o menys especialitzats és estacional.

“El potencial del vi i la sommelieria a Eivissa és molt gran. I des de fa un temps cap aquí, el públic local i també el turista, amb un poder adquisitiu cada vegada més alt, reclama que hi hagi més formació en aquest sentit” explica Marín.

xxx
“A Eivissa falta sommeleria qualificada”, diu Marín

!--akiadsense-->

“Des de fa cinc o sis anys els hotels d’alta gamma estan incorporant restaurant amb xef reconeguts i normalment els sommeliers que hi han de fer feina reben formació del mateix estambliment, però aquests són pocs. Els altres tenen poques oportunitats de formar-se a la mateixa illa i per això vàrem pensar que seria interessant crear l’Associació de Sommeliers d’Eivissa i Formentera”, afegia.

Són molts els professionals de sommelieria que arriben a Eivissa, que treballen de temporada i que després, pels preus de l’illa i per la dificultat de trobar allotjament no s’hi queden. Una tendència que segons Vila està canviant, però que de moment no permet que la qualificació dels professionals sigui del tot bona.

“A Eivissa falta sommelieria qualificada. Hi ha molta demanda i el client es cada vegada més exigent”, diu “i confiam que la creació de l’associació contribueixi a millorar aquest servei i a potenciar la desestacionalització de la població de sommeliers”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa