El ‘repte Mapamundi‘ és una iniciativa d’Ecovidrio que té per objectiu de fomentar un compromís dels ciutadans amb el reciclatge d’envasos de vidre. Gràcies a un acord de l’entitat amb el Consell d’Eivissa, s’ha portat el projecte a l’illa per testar el comportament dels eivissencs en aquest àmbit.

La campanya va estar activa durant el mes de novembre de 2021, i com a resultat ha quedat constatat que totes les localitats, des d’Eivissa, a Sant Antoni de Portmany, passant per Sant Josep de Sa Talaia, Sant Joan de Labritja i Santa Eulària des Riu, van superar el repte. Se’ls demanava incrementar un 5% la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l’any anterior i la mitjana dels cinc municipis incrementat un 46,3%.

Gràcies als bons resultats, s’ha premiat els eivissencs amb la decoració de cinc contenidors de vidre exclusius a cadascun dels cinc municipis, amb la imatge de la campanya adaptada amb un disseny personalitzat amb elements tradicionals o emblemàtics de cadascun, i que s’instal·laran a llocs visibles de la localitat.

El Repte Mapamundi incloïa accions de dinamització i sensibilització ambiental durant el mes de durada de la campanya, en què educadors ambientals d’Ecovidrio van recórrer els cinc municipis fent accions de street marketing i informant els ciutadans sobre la campanya, i fent-los entrega de bosses reutilitzables per a el reciclatge de vidre.

El conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicente Roig, ha estat acompanyat en la presentació d’aquests resultats per Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio, i representants dels ajuntaments participants i els ha agraït “la seva gran implicació i compromís, no només a aquesta campanya, sinó a la recollida selectiva en general, cosa que ens situa com un dels territoris d’Espanya amb els percentatges de reciclatge de vidre més alts, i no només a la temporada d’estiu, amb la planta hotelera i restaurants oberts, sinó també en temporada baixa, fet que remarca la consciència mediambiental de la nostra població”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa