Balears Vadevi
Eivissa supera el ‘repte Mapamundi’

El ‘repte Mapamundi‘ és una iniciativa d’Ecovidrio que té per objectiu de fomentar un compromís dels ciutadans amb el reciclatge d’envasos de vidre. Gràcies a un acord de l’entitat amb el Consell d’Eivissa, s’ha portat el projecte a l’illa per testar el comportament dels eivissencs en aquest àmbit.

La campanya va estar activa durant el mes de novembre de 2021, i com a resultat ha quedat constatat que totes les localitats, des d’Eivissa, a Sant Antoni de Portmany, passant per Sant Josep de Sa Talaia, Sant Joan de Labritja i Santa Eulària des Riu, van superar el repte. Se’ls demanava incrementar un 5% la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l’any anterior i la mitjana dels cinc municipis incrementat un 46,3%.

Gràcies als bons resultats, s’ha premiat els eivissencs amb la decoració de cinc contenidors de vidre exclusius a cadascun dels cinc municipis, amb la imatge de la campanya adaptada amb un disseny personalitzat amb elements tradicionals o emblemàtics de cadascun, i que s’instal·laran a llocs visibles de la localitat.

El Repte Mapamundi incloïa accions de dinamització i sensibilització ambiental durant el mes de durada de la campanya, en què educadors ambientals d’Ecovidrio van recórrer els cinc municipis fent accions de street marketing i informant els ciutadans sobre la campanya, i fent-los entrega de bosses reutilitzables per a el reciclatge de vidre.

El conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicente Roig, ha estat acompanyat en la presentació d’aquests resultats per Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio, i representants dels ajuntaments participants i els ha agraït “la seva gran implicació i compromís, no només a aquesta campanya, sinó a la recollida selectiva en general, cosa que ens situa com un dels territoris d’Espanya amb els percentatges de reciclatge de vidre més alts, i no només a la temporada d’estiu, amb la planta hotelera i restaurants oberts, sinó també en temporada baixa, fet que remarca la consciència mediambiental de la nostra població”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa