Balears Vadevi
El Consell d’Eivissa dona impuls a les cooperatives amb una injecció de 400 mil euros

“Aquesta ajuda és fonamental per al sector primari de la nostra illa en un moment d’incertesa com l’actual, provocada per la pujada de preus i la guerra d’Ucraïna”. Ho deia el president del Consell Insular d’Eivissa Vicent Marí en el marc de la signatura de dos nous convenis de col·laboració amb els principals responsables de la Cooperativa Agrícola de Santa Eulària, José Colomar, i el de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, Juan Tur, i en els quals s’hi defineixen unes ajudes de 200.000 euros per cadascuna d’elles.

És un degoteig constant d’increment dels costs dels materials d’entrada com són l’electricitat, el gasoil agrícola, els adobs, i els fertilitzants, així com del transport. Per això, insistia Marin, “el nostre objectiu és evitar el cessament de l’activitat d’un gran nombre d’explotacions agràries d’Eivissa i recolzar una activitat fonamental per al manteniment del nostre camp i del nostre patrimoni cultural, així com fomentar el seu valor com un actiu turístic més de la gran oferta que té la nostra illa”, explicava el president del Consell.

Es dupliquen les despeses habituals

Així ambdues cooperatives destinaran l’import de la subvenció a compensar l’increment del sobrecost de les explotacions agràries en l’adquisició d’adobs i fertilitzants, amb un màxim de 5.000 euros per explotació agrària.

Als convenis s’hi recull la necessitat d’ajudar als productores que estan veient com es dupliquen les seues despeses habituals i molts d’ells no ho poden suportar. I és que els costos de producció són de tal envergadura, que arriben a superar els seus ingressos, provocant una situació inassumible per al sector. Això comporta una reducció de la
superfície de sembra i de les dosis de fertilització, resultant produccions més baixes de menor qualitat que no cobriran la demanda existent.

El president ha conclòs assenyalant que aquesta signatura demostra el ferm compromís del Consell d‘Eivissa amb el desenvolupament i promoció del sector primari i del producte local d’Eivissa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa