La primavera de 2022 arriba amb una nova edició de les Jornades Gastronòmiques d’Eivissa. Des dels darrers dies d’abril i fins el proper 27 de maig, la Federació de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (PIMEEF) torna a organitzar aquest esdeveniment que, amb el finançament del Consell Insular d’Eivissa, dona un paper protagonista als productes locals i de temporada a través de menús degustació en diversos restaurants de l’illa i, també, a partir d’esdeveniments gastronòmics.
Els productes estrella de la primavera eivissenca
Durant aquests mesos, els aliments estrella de la gastronomia eivissenca seran el pollastre pagès, la sepia, l’alvocat, el formatge i la mel. Amb ells, els xefs i restauradors participants, implicats en la recuperació i utilització dels productes que ofereixen tant la terra com el mar d’Eivissa, proposaran diversos menús a un preu de 25€, acompanyats de pa i oli de l’illa com a aperitiu, es poden maridar amb vins de l’illa o bé prendre una copeta d’herbes eivissenques després de menjar.
La reivindicació del patrimoni gastronòmic local
Segons la mateixa PIMEEF, l’objectiu de les jornades és “posar en valor” els productes d’Eivissa i fer un “homenatge als productors de l’illa” que, “amb el seu esforç”, continuen marcant la seva identitat. En aquesta ocasió, els restaurants participants són 22, que oferiran un menú especial. A més, durant la durada de les Jornades, també s’han organitzat sis esdeveniments com ara visites, tallers d’elaboració de diversos productes…
Totes aquestes activitats programades, a més dels restaurants que prenen part de les Jornades Gastronòmiques d’Eivissa, i també els menús que ofereixen, es poden consultar a la pàgina web de ‘Sabors d’Eivissa’. A la mateixa pàgina web també es pot trobar com fer les reserves per a cada esdeveniment.