Balears Vadevi
L’Oli d’Eivissa obté la qualificació d’Indicació Geogràfica Protegida de la UE
L'Oli d'Eivissa ara estarà protegit i els seu origen garantit
L’Oli d’Eivissa ara estarà protegit i els seu origen garantit

!--akiadsense-->

Després de la presentació d’aquest segell ara tot just fa un any, la Comissió Europea ha aprovat la inscripció de l’Oli d’Eivissa al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). Es tracta d’un oli d’oliva verge extra produït a l’illa d’Eivissa, de fruitat verd que en boca presenta una amargor i un picant d’intensitat baixa a mitjana. L’obtenció de les característiques que distingeixen l’Oli d’Eivissa, i en particular la seva amargor i el seu picant marcats, depèn principalment de l’època de la collita. La decisió de quan collir demana l’experiència i els coneixements dels agricultors. La seva reputació s’ha mantingut intacta al llarg dels segles i avui dia és apreciat pels consumidors, els experts, els cuiners i els restauradors.

Eivissa compta amb una mica més de 176,07 hectàrees d’olivar repartits en 415 finques, amb 44.476 arbres, majoritàriament de les varietats arbequines i picual. La transformació del fruit a suc es realitza en 4 almàsseres que compten amb planta embotelladora i que donen servei a 18 marques i a prop de 360 olivicultors.

Una olivera d'Eivissa d'on ara s'extreurà un oli amb indicació d'origen
Una olivera d’Eivissa d’on ara s’extreurà un oli amb indicació d’origen

!--akiadsense-->

Aquesta nova denominacions s’afegiran als 1.497 productes alimentaris que ja gaudeixen de protecció. A més, també hi ha registres per als vins i les begudes espirituoses. Se’n pot trobar la llista completa a la base de dades eAmbrosia.

L’altra IGP de l’illa és la dels Vins de la Terra d’Eivissa, que ja va iniciar el seu recorregut i que només l’any 2018, amb 62 hectàrees de producció i 5 cellers ha elaborat prop de 2.000 hectolitres de vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa