Balears Vadevi
Neix l’Associació de Xefs d’Eivissa i Formentera

Aquests dies s’ha fet la presentació oficial de l’Associació de Xefs d’Eivissa i Formentera, un projecte que neix de la mà de PIMEEF Restauració amb l’objectiu de crear un fòrum de contacte entre aquests professionals, a la vegada que organitzar cursos de formació, potenciar el producte local i, en definitiva, generar sinergies que donin visibilitat a aquest col·lectiu.

Verónica Juan, presidenta de PIMEEF Restauradors, explica a Balears Vadevi que fins ara eren els propietaris dels establiments qui formaven part de l’entitat “mare” -entre els quals, ella mateixa-, però que davant els canvis que ha vist la cuina en els darrers anys, han volgut crear aquest espai més específic per als professionals dels fogons: “La personalitat de la cuina ara ha pres major importància i els cuiners han anat adquirint cada cop més notorietat“, comenta. En aquest sentit, afegeix, “l’associació ha volgut ajudar-los a trobar l’espai per exposar les seves inquietuds, aportar els seus coneixements a programes de formació, promocionar el producte local i ser part de la promoció gastronòmica de l’illa, i que hi trobin la llibertat per desenvolupar la seva vessant creativa”. La resposta dels xefs ha estat positiva, comenta Juan, “ells estan molt il·lusionats i nosaltres també“.

L’associació, que forma part de PIMEEF Restauració però té caràcter independent, s’acaba de fundar coincidint amb la reobertura dels restaurants. Al capdavant hi ha José Miguel Bonet, d’Es Ventall. “Començaran pel que creguin més urgent i requereixi més atenció i aniran marcant el camí, perquè és com ha de ser”, conclou Verónica Juan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa