El formatge vegà, també conegut com a formatge sense llet d’origen animal, és un producte que es prepara imitant el formatge lacti i que es consumeix com a alternativa vegana per aquelles persones que no volen seguir una dieta amb aliments d’origen animal, encara que també és una excel·lent opció per a aquells que pateixen intolerància a la lactosa.

Aconseguir una textura semblant al formatge a les nostres llars no és una tasca fàcil, però amb aquesta recepta la textura i el sabor són molt semblants a l’objectiu original que es pretén i és tan fàcil de preparar que val la pena tastar-ho per descobrir aquesta semblança. Per descomptat, la quantitat de sal, all en pols o ceba en pols que es faci servir depèn una mica del gust personal de cadascú, per això podria arribar a prescindir-se d’algun d’aquests ingredients sense que la textura final variés el mínim.

Foto: M.J. Amengual

Ingredients:

  • 3 cullerades d’oli de coco
  • 60 grams d’anacards remullats en aigua calenta una hora abans
  • 60 grams de iogurt de soja (sense sucre)
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • 300 ml d’aigua
  • 1 culleradeta d’all en pols
  • 1 culleradeta de ceba en pols
  • 4 cullerades de maizena
  • 1 culleradeta de sal
Foto: M.J. Amengual

Preparació:

Escorrem els anacards i els col·loquem al got de la batedora amb l’aigua, la ceba i l’all en pols, sal, iogurt de soja, maizena, suc de llimona i oli de coco. Triturem fins que quedi tot integrat i no hi hagi grumolls.

Aboquem en un cassó i ho posem a foc mitjà, remenant sempre amb una batedora de varetes manual fins que la massa espesseixi i s’enlairi de les vores.

L’aboquem en un motlle amb la forma que més ens agradi. Ho deixem refredar i després ho portem per unes hores a la nevera perquè s’endureixi més. Desemmotllem i servim.

Més notícies
Bescuit d'aprofitament. | Foto: MJ Amengual
Recepta d’aprofitament | Bescuit de polvorons
Si us ha quedat perdut algun paquet de polvorons de Nadal podeu preparar aquest deliciós bescuit que farà les delícies de tota la família
Guisat d'ous, un plat tradicional de la cuina eivissenca | Foto: MJ Amengual
Recepta | Guisat d’ous
Plat tradicional d'Eivissa, però poc conegut i restringit a les cuines de les llars
Recepta d'ous endimoniats | Foto: MJ Amengual
Recepta | Ous endimoniats
Aquesta creació és originària del sud dels Estats Units, però nosaltres hi hem afegit gambes, aconseguint un resultat ben bo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa