Balears Vadevi
Viniterraneus es converteix en un veritable saló professional

“Ens hem esforçat molt perquè volíem que aquest any Viniterraneus fos un saló eminentment professional i ho hem aconseguit”. Són paraules de Marina Escandell, responsable de comunicació d’Enotecum que explicava que restringint les inscripcions han assolit l’objectiu que volien, que els professionals d’Eivissa hagin pogut tastar les noves anyades i les noves propostes dels cellers que hi participaven.

El Viniterraneus 2019 ha estat un èxit
El Viniterraneus 2019 ha estat un èxit | Z.T.

!--akiadsense-->

En total han estat 153 els cellers que van tenir l’oportunitat de mostrar els seus vins. Amb presència de celelrs de Catalunya, Espanya i també d’Eivissa i Formentera i que en aquesta ocasió s’han trobat amb un públic majoritàriament professional.

Vins d'Alvaro Palacios de la DOQ Priorat
Vins d’Alvaro Palacios de la DOQ Priorat | Z.T.

!--akiadsense-->

Javier Escandell, responsable d’Enotecum, explicava en declaracions a Balears Vadevi, que “ja ha plogut molt des de l’any 2001 quan es va fer el primer Viniterraneus, el feim un any a Eivissa i un any a Formentera, i pareix mentida que aquñi ja sigui la 10a edició. Quan vàrem començar només teníem botiga i va ser una trobada d’aficionats, però ara volíem que realment fos professional”.

Els vins de Cap de Barbaria de Formentera
Els vins de Cap de Barbaria de Formentera | Z.T.

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

En 1.600 m2 hi havia 153 cellers que van mostrar més de 800 referències de vi als prop de 2.600 visitants. “Ha estat una mena de culminació de la nostra feina de mostrar vins als professionals de l’illa que no sempre és fàcil perquè és molt canviant” explicava Escandell, “molts dels sommeliers responsable de restaurants i d’hotels, així com responsables de compres, canvien tot sovint i per mantenir el nivell de coneixement dels nostres vins i dels de fora és important mantenir aquesta cita”.

Els vins que Enotecum està fent amb el celler de Can Maymó
Els vins que Enotecum està fent amb el celler de Can Maymó | Z.T.

!--akiadsense-->

A la mostra també hi havia el vi local, el vi Eivissenc i els dos cellers de Formentera, Terra Moll i Cap de Barbaria. Hi eren Can Rich i Can Maymó amb qui precisament Enotecum està fent uns vins propis, més experimentals. Per Escandell, “és molt important pel vi d’Eivissa i Formentera trobar la seva pròpia singularitat, hem de ser capaços de distingir-nos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa