Balears Vadevi
Can Marroig de Formentera recupera set-centes figueres

Per primera vegada, gràcies a la coordinació entre la Cooperativa del camp de Formentera i l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), s’ha pogut recuperar cinc hectàrees per a l’ús agrícola amb la sembra de 675 figueres de 12 varietats diferents en dues hectàrees. La gestió de la plantació per part de la Cooperativa permetrà que la producció que se n’obtengui s’utilitzi per fer-ne producte local, com figues seques o confitura.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat «la recuperació d’un dels usos tradicionals d’una finca pública emblemàtica gràcies a la col·laboració entre administracions i entitats». «Moltes vegades pensam amb la gestió forestal com una eina exclusiva per evitar incendis, però també és la forma de recuperar terrenys i fer-los més rics i forts per enfrontar-se a l’emergència climàtica», ha afegit el conseller.

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha felicitat la Cooperativa per dur endavant aquest projecte que permet recuperar l’activitat agrícola que tradicionalment va tenir aquesta zona protegida i que a més «farà que puguem tenir producte de quilòmetre zero en el nostre mercat de proximitat, un producte que a més es molt tradicional a Formentera».

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el conseller insular d’Infraestructures, Sector primari i Interior, Josep Marí, han visitat, aquest dijous, la plantació de figueres de la finca pública de Can Marroig/CAIB

El conveni entre l’IBANAT i el Consell de Formentera es va signar el 2016 i cedia 12 hectàrees de la finca pública per recuperar-ne l’activitat agrícola a espais que tradicionalment havien tengut aquest ús. Enguany s’ha renovat aquest conveni per cinc anys més, el que permetrà l’explotació agrícola d’aquesta part de Can Marroig.

Les tasques de preparació del terreny i sembra de les figueres s’han dut a terme entre la brigada d’IBANAT, els cooperativistes i els alumnes del taller d’ocupació SOIB 30. Mentre que la brigada ha estat l’encarregada de preparar el terreny i desemboscar-lo, els alumnes del taller i els cooperativistes s’han encarregat de la cerca i plantació de les figueres, que ja s’havien preparat prèviament a uns altres terrens de la Cooperativa.

El Fons de Garantia Agrària i Pesquer de les Illes Balears (FOGAIBA), ens de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha concedit una subvenció de 9.990€ al projecte de plantació de figueres, que està inclòs dins un Pla col·lectiu de replantació que promou la Cooperativa. El Pla suposa la plantació d’uns 4.000 arbres, especialment oliveres i figueres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa