Balears Vadevi
Formentera exposa àmfores romanes recuperades al sud del Cap de Barbaria

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, MAEF, en col·laboració amb el Consell de Formentera, inaugurarà el dimarts 14, a les 19 hores, l’exposició temporal «Sota el mar de Formentera. Els materials ceràmics subaquàtics recuperats al sud del Cap de Barbaria», que, fins el dia 25 de setembre, romandrà a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ de Sant Francesc.

L’estiu de 2020 es varen recuperar fortuïtament un lot de quatre àmfores d’època romana al sud del Cap de Barbaria. Aquestes peces excepcionals, les quals probablement formen part d’un derelicte enfonsat a més de 110 metres de profunditat, varen ser entregades al Consell de Formentera i traslladades al Laboratori de Conservació i Restauració del MAEF, gestionat per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. A partir d’aquell moment, començà un projecte de restauració de materials ceràmics subaquàtics que es presenta en aquesta nova exposició temporal.

El patrimoni subaquàtic de Formentera és ric, però alhora, fràgil i vulnerable, comenten les entitats locals. L’extracció de les peces del medi marí és una acció irreversible que es duu a terme només quan és estrictament necessari per a la conservació i es disposa dels mitjans tècnics i humans adequats. Aquesta tasca l’han de fer arqueòlegs i restauradors amb formació específica, ja que les tècniques emprades difereixen de les terrestres.

En el muntatge d’aquesta exposició, el MAEF ha volgut recrear part d’un laboratori de restauració arqueològic en ple procés de tractament de peces subaquàtiques, per així reflectir el recorregut d’aquestes peces des del fons del mar fins a les vitrines del museu.

L’exposició es podrà visitar els dilluns de 19 a 21 hores, de dimarts a dissabte entre les 11 i les 14 i les 19 i les 21 hores. Els diumenges romandrà tancada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa