Balears Vadevi
El temporal deixa Formentera sense producte fresc

El canvi de temperatura i mal temps que afecta aquests dies la Península està tenint un impacte que va encara més enllà per als habitants de l’illa de Formentera. Segons fonts locals, el temporal ha obligat a tancar el port a causa de les fortes onades, provocant, per tant, que no pogués arribar la distribució de producte fresc a les prestatgeries de l’illa. “Així és com patim la triple insularitat“, lamentaven des de la Federació de Petita Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera, PIMEEF.

Formentera s’ha trobat amb prestatgeries buides de producte fresc | Foto: iStock

Sense proveïdors, productes com la verdura, fruita, el peix o la carn s’han esgotat en diversos establiments formenterencs que s’han trobat davant la impossibilitat de reposar els productes. En declaracions a Europa Press, el responsable de Comerç de PIMEEF Joan Mayans lamentava que “contra un temporal així poca cosa podem fer”, i que per aquesta impossibilitat d’acció s’ha vist prestatgeries buides i, fins i tot, “supermercats que ni tan sols han obert portes”, apuntava.

Mayans reconeixia també que en aquesta ocasió s’han unit diversos factors que han contribuït al pitjor dels escenaris. Un d’ells, probablement el més determinant, ha estat el dia de la setmana en què va començar el temporal, ja que tradicionalment és en dimarts quan es transporta el producte fresc a l’illa. El responsable de comerç puntualitzava que si tot plegat hagués començat un dia més tard, probablement no estarien patint aquesta situació de falta de subministraments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa