Balears Vadevi
‘Mar Grossa’ creix amb noves propostes al seu catàleg de peix de Formentera

Mar Grossa és un projecte impulsat per dos joves de l’illa de Formentera, l’enginyer Jordi Crespo Cabrera i el cuiner Alessandro Patuzzi, que té com a objectiu portar un pas més enllà la conservació, l’elaboració i el consum del producte local de Formentera. Quan aquesta iniciativa va començar a caminar, Balears Vadeví va ser testimoni de les seves primeres passa i ara, una vegada consolidat el negoci, és el moment de veure com ha crescut la criatura.

Els dos socis en un moment de l’elaboració de les seves especialitats/Cedida

“El projecte va sorgir ara fa tres anys, amb la idea apropar l’extraordinari producte que ens ofereix la nostra illa al seu poble i als seus visitants, enfront d’una oferta gastronòmica cada cop més globalitzada i sense identitat. Es tracta d’un projecte mixt, per una part un obrador de conserves, semiconserves i embotits elaborats amb producte local de la nostra illa. I, per una altra part, un restaurant on elaborem plats basats en els productes d’elaboració pròpia”, explica Jordi per donar les primeres pistes de la diversificació actual del catàleg de productes de proximitat que ofereixen.

El producte de la mar de Formentera és la matèria primera de les conserves i semiconserves de Mar Grossa/Cedida

El projecte creix i es diversifica

Així, a l’inici l’elaboració es limitava a la conserva de peix (rajada, espet, tonyina, calamar, etc.), posteriorment es va augmentar la gamma de productes amb herbes i melmelades de fruita km0.

“Actualment, a Mar Grossa elaborem també semiconserves com pot ser la palomida marinada, embotits de la mar com pot ser la llonganissa de tonyina vermella i la maduració en sec de peixos pel seu consum al mateix restaurant com poden ser l’anfós o la servia”, detalla Crespo. És important afegir que la seva oferta mira sempre d’aconseguir l’equilibri entre una oferta original i de qualitat, amb peix local i popular, que permet mantenir els preus a la zona de confort de moltes butxaques.

A més, Mar Grossa també es poden trobar productes envasats de terra endins: figues confitades o carbassó agredolç de Formentera, melmelada de maduixa d’Eivissa, xampinyons en conserva de Mallorca i també herbes aromàtiques formentereres com la frígola i el romaní.

Les peces de peix madurat són algunes de les novetats de Mar Grossa/Cedida

“A futur, el projecte vol potenciar la venda d’aquests productes fora del nostre establiment i aconseguir que menjar conserves de diferents tipus de productes de la nostra illa no sigui una cosa excepcional, sinó una manera habitual de consumir el producte propi de Formentera”, destaca fent especial esment que una política de preus assequibles però que a la vegada permeten garantir la viabilitat de l’empresa, són part de l’èxit de la seva trajectòria.

El restaurant, un complement de la línia de negoci

Pel que fa a la degustació de totes aquestes elaboracions i del que es fa a la cuina d’Alessandro, una sala amb menjador i amb terrassa al bell mig de Sant Francesc, on es poden tastar un clàssic peix al forn, o l’ensalada de bescuit amb tonyina, i altres especialitats com tacos d’espet, una hamburguesa de tonyina vermella de l’illa , entre altres propostes gastronòmiques del xef d’origen italià.

El restaurant a Sant Francesc ofereix la possibiitat de tastar les elaboracions d’Alessandro i Jordi/Cedida
Més notícies
Mar Grossa, Formentera 
| Foto: cedida
Peix de Formentera a preus assequibles: no és broma, es diu Mar Grossa
Jordi Crespo i Alessandro Patuzzi, units per l'afició per la pesca i el delit per la bona taula, endeguen Mar Grossa, un projecte gastronòmic que vol realçar el peix i altres productes de Formentera
Imatge que testimonia com els formenterers encara mantenen el costum d'assecar el peix al sol i al vent amb la saladina de la mar/T.P
Taula Parada: Un ‘Tour d’estiu’, menjant per Formentera
Un grapat de propostes gastronòmiques per tastar l'oferta de la més petita de les Pitiüses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa