Balears Vadevi
Un dia de verema a Formentera entre les vinyes de Cap de Barbaria

“La última varietat que ens queda per collir és la monastrell, i ja de seguida ens hi posem”, comenta Robert Ribas, responsable del celler formenterenc Cap de Barbaria a Balears Vadevi coincidint amb una visita recent, durant aquests dies de verema. Mentre passeja entre vinyes, comparteix com està anant la campanya i avança alguns dels projectes de futur d’aquest projecte vitivinícola que té els orígens l’any 2001.

“Enguany estem collint un raïm sa i en el punt òptim de maduració, però ens ha calgut fer una inversió molt important en xarxes per cobrir les plantes”, comenta Ribas. I tot plegat perquè han tingut greus problemes amb els tudons, “que se’ns menjaven els grans a mesura que maduraven i es tornaven dolços”. “De fet, continua, en algunes ocasions ens havíem vist obligats a collir abans d’hora per evitar que els animals ens malmetessin la collita”.

El celler formenterenc ha acabat de collir les varietats premsal blanc, cabernet sauvignon, merlot i fogoneu, que ja es troben iniciant el seu procés al celler. I mentre avança la campanya 2021, pensen en l’expansió del projecte: “Volem incrementar el nombre d’hectàrees de vinya per no patir tant. Tenim poca quantitat, i qualsevol petit problema a la vinya ens perjudica de manera important”, explica. “Per això ens plantegem plantar dues noves hectàrees pròpies i llogar-ne un parell més, i donar així un nou impuls al projecte”, conclou.

Actualment, treuen al mercat res referències: dos vins negres, Cap de Barbaria i OPHIUSA, i el blanc Hippie.

Aquestes són algunes de les imatges que deixa la visita al celler en un dia de verema.

Dia de verema, any 2021, al celler Cap de Barbaria, Formentera | Z.T.
Xarxes protegint els ceps. Verema 2021 al celler Cap de Barbaria, Formentera | Z.T.
Dia de verema 2021 al celler Cap de Barbaria, Formentera, on cullen la varietat monastrell | Z.T.
I mentrestant, al celler d’un dia de verema 2021 al celler Cap de Barbaria, Formentera | Z.T.
Els vins que embotella el projecte Cap de Barbaria, un blanc i dos negres | Z.T.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa