Balears Vadevi
40 braces i 7 fades, noves elaboracions de 7103 Petit Celler de Santa Maria del Camí
xxx
Sebastià Ordinas de 7103 Petit Celler

!--akiadsense-->

Fa un parell de dies, a l’auditori de Ses Cases des Mestres de Santa Maria del Camí, es va dur a terme la presentació de dues noves elaboracions del celler 7103 Petit Cceller. L’acte, fou presentat pel president de la IGP Vi de la Terra Mallorca, Antoni Bennàssar. Hi intervingueren l’historiador Mateu Morro, la Colla de Gegants de Santa Maria del Camí i els seus músics, i fins i tot uns actors representant una rondalla. El primer vi presentat va ser el que s’ha anomenat “40 braces”. Segons explicà Mateu Morro, “el Rei Jaume I, imposà que una quarterada de terra tendria 7.103 metres quadrats, i que les tendria perque seria un quadrat perfecte de 40 braces de cada costat del rei. Entenent que la braça és aquella mida que hi ha entre les dues mans quan s’estiren els braços en creu”.

“Es tracta d’un vi molt especial, elaborat únicament de la varietat Mantonegro, amb criança de 12 mesos en roure francés amb bótes de 500 litres de capacitat. Un Mantonegro, molt escollit, de les vinyes més velles del celler, vinyes que poden arribar als 57 anys d’edat. Per tant són vinyes molt poc productives, però amb un potencial aromàtic, fantàstic. Un vi que només sortirà al mercat aquells anys en que la qualitat del raïm sigui excel·lent com per poder-lo elaborar. Un vi del qual només s’han elaborat 1.300 botelles”, diu el cellerer Sebastià Ordines.

I

xxx

!--akiadsense-->

Per altra banda es va presentar un vi anomenat “7 fades”. Aquest es un vi blanc de la varietat autòctona Premsal Blanc. “La Colla de Gegants de Santa Maria del Camí, enguany va decidir col·laborar amb aquest petit celler realitzant una verema urbana (el celler va sembrar una vinya dins el poble dos anys enrrera, prop de 400 plantes per tal d’acostar fora vila a la gent del poble) una verema que es va dur a terme durant el mes de setembre, quan geganters, capsgrossos i tota la gent del poble va tallar el raïm, que després els més menuts trepitjàren amb els peus i d’aquí en sortí el “7 fades”. Aquests nins, se’n poguéren témer de que davall els seus peus tenien una tradició mil·lenària que brollava una altra vegada de bon de veres”, diu satisfet Ordines.

xxxx

!--akiadsense-->

Les 7 fades, eren les personatges que vigilàven un tresor dins l’Avenc de Coanegra, un tresor molt preuat que no podia mai robar ningú. El celler, metafòricament, ha introduït aquest tresor dins botelles de vidre, perquè tots aquells que així ho desitgin, el puguin assaborir a casa seva.

L’acte va ser molt lluit, hi assistiren més de 200 persones i es va acabar la jornada amb un tast dels dos vins maridat amb productes de la nostra terra.

“Una ocasió més -afirma Sebastià Ordines- per demostrar que les nostres varietats, no tenen res a envejar a les forànies; veient l’esforç que hi ha al darrera per fer les coses ben fetes i amb molta estima cap a la terra. Així poden sorgir idees i vins de qualitat equiparable a qualsevol vi de la resta del món”.

!--akiadsense-->

“40 BRACES”

És la primera anyada d’aquest vi que surt al mercat després de molts intents i experiències. Amb aquest vi es vol demostrar el gran potencial de les vinyes més velles de la varietat autòctona Mantonegro. Elaborat únicament en anys de collites excepcionals. Les profundes arrels de ceps de més de 57 anys, aporten al vi el terroir característic de les vinyes de Santa Maria del Camí i ofereixen un vi complex, madur i elegant, amb una gran expressió fruitera. Amb aquest vi es demostra que el Mantonegro no té res que envejar a altres varietats internacionals i que pot batallar amb qualsevol. Anyada de baixa producció i alta coloració dels raïms, molt convenient per als vins negres, maduracions llargues i precaució amb els nivells d’alcohol.

VARIETATS DEL RAÍM: 100% Mantonegro

GRAU ALCOHÒLIC: 14,5%

VIDA EN ANYS: 6-8

PRODUCCIÓ: 1.300 ampolles 0,75 L

ELABORACIÓ: Verema manual. Selecció en taula, ram a ram, on només s’accepten els millors rams. Posteriorment es procedeix a una fermentació a temperatures de 25 i 28 °C durant uns 35 dies amb la finalitat d’extreure la màxima expressió del raïm. Criança en dues barriques de roure francès de 500 litres de capacitat durant 12 mesos i 3 mesos més en ampolla.

NOTES DE TAST: Vermell cirera picota de vora granada Nas: Fruita vermella i negra bé madura. Notes de cacau i regalèssia, aromes torrades de barrica nova. Boca: Entrada en boca molt fina, complex, suggestiu, ampli. Consistent i amable, cos mig-alt, amb nervi, potent, expressiu i llarg.

MARIDATGE: Carns a la brasa, carns de caça, aguiats delicats, formatges curats, cuixot ibèric. Perfecte amb xocolata d’alta puresa en cacao.

xxx

!--akiadsense-->

“7 FADES”

Blanc jove, fresc i d’aromes delicades que recorden a cítrics i a fruita blanca, elaborat principalment amb la varietat mallorquina

Premsal Blanc.

VARIETATS DEL RAÏM: 100% Premsal Blanc

GRAU ALCOHÒLIC: 12,5%

VIDA EN ANYS: 2-3

PRODUCCIÓ: 9.000 ampolles 0,75 L

ELABORACIÓ: Verema manual de vinyes pròpies de Premsal blanc. Posterior pas del raïm per taula de selecció on es realitza un estricte control de qualitat. Premsatge suau dels rams a baixes pressions en premsa pneumàtica per a evitar l’oxidació. Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable a baixes temperatures d’aproximadament 16 °C durant uns 30 dies per a conservar la frescor de les aromes. El Premsal, aporta al vi aromes fresques de cítrics i fruita blanca, a més de gran delicadesa en boca.

NOTES DE TAST: Vista: Color groc or. Net i brillant. Nas: Aromes de fruita blanca com la pera i records cítrics de la llima. Boca: Entrada en boca molt agradable que dóna lloc a un pas per boca gràcil i viu. Final en boca delicat i un punt amarg que li dóna vida.

MARIDATGE: Ideal per a gaudir a mitjan tarda o per a aperitius. Peix blanc i arrossos.

XXX

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa