Balears Vadevi
S’acosta el temps de fer panades de Pasqua

S’acosta la Setmana Santa i a Mallorca això vol dir que hem de començar a pensar amb el frit de Pasqua, els robiols i els crespells, les mones i abans que tot això, en fer les panades. La tradició mana que les panades d’aquest temps són les de carn de me però avui l’innovació està a l’orde del dia i la/el que s’anima a fer panades disposa d’un ventall molt ample de variacions sobre aquest tema, des de la pasta, que cadascú fa a la seva manera, com al farciment. Així, i per afavorir el manteniment d’aquesta tradició, la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, organitza el I concurs de panades de me de Mallorca, en vista les festes de Pasqua. El director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, ha destacat que «l’objectiu és promocionar la rebosteria tradicional de Pasqua, el me de Mallorca i la posada en valor del col·lectiu de forners i pastissers de l’illa».

Tot cercant la millor panada de Mallorca

La participació està adreçada a professionals associats a l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears. La manera de participar és presentar una panada, d’un mínim de 10 centímetres de diàmetre i d’elaboració tradicional amb producte 100% local i amb carn de me de Mallorca, tot i que s’hi poden afegir altres ingredients.

Cada participant només pot presentar una panada i n’haurà de lliurar sis exemplars per a la valoració del jurat. Les inscripcions s’han de lliurar de manera telemàtica a s.alimentaria@dgagric.caib.es i el termini finalitza dia 24 de març de 2023 a les 13 hores. La final serà dia 29 de març, a les 11 hores, al Mercat de Santa Catalina.

El jurat està conformat per 7 persones, entre els quals la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària.

El jurat seleccionarà les tres millors panades, amb un primer, un segon i un tercer premi, i tindrà en compte per a la valoració el gust, la presentació, la qualitat de la massa, la qualitat del farcit i la matèria primera emprada de procedència local. El premi consistirà en un val per a la compra de carn de me i farina de Mallorca, valorat en 900, 300 i 200 euros. Tots els participants rebran un diploma i una senalla de producte agroalimentaris de les Illes Balears.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa