Balears Vadevi
Adéu a Xisco Moranta, artesà pastisser de Sa Pobla

Xisco Moranta, fundador del Forn de Can Moranta del carrer des Fadrins de Sa Pobla, s’ha mort als 83 anys. Pastisser i forner de reconegut prestigi, va dedicar la seva vida al forn que queda com un referent de bona feina.

Moranta sentia passió per la pastisseria tradicional, moltes de les elaboracions que es perdien a l’oblid varen ser recuperades per aquest mestre artesà que també creava noves receptes. També va fer d’examinador per a atorgar les cartes als artesans de forn i pastisseria que van seguir els seus passos per a obtenir la carta.

Per tot això, diuen els seus companys de l’Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca, de la qual n’era un dels membres fundadors, ha deixat un gran llegat culinari per a les futures generacions. A més, Moranta va ser un gran defensor dels productes tradicionals, que utilitzava sempre a l’obrador de Can Moranta.

Per tota una vida dedicada al forn i pastisseria més emblemàtics de Sa Pobla i pel seu treball d’investigació, recuperació i creació de dolços i salats , el 2019 va rebre el premi de l’Associació de Periodistes de Gastronomia de Balears.

Xisco Moranta, que va deixar la Acadèmia fa uns mesos per problemes de salut i va cedir el seu lloc a la seva filla Assumpció, deixa a més vídua i altres dos fills.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa