Balears Vadevi
Els Agosarats de Vilafranca es llancen a un tast de Ribera de Duero
xxx
Josep Maria Natta va dirigir el tast per als Agosarats

!--akiadsense-->

L’associació Agosarats del Vi de Vilafranca ha fet una jornada de tast tutelats pel tècnic Josep Maria Natta per conèixer més a fons el brandi, un producte que forma part de la nostra tradició des de fa segles i que ara pot ser un gran desconegut per les generacions més joves. Es tractava de preparar el paladar per reconèixer un brandi envellit, amb solera. I per això Pep Natta va triar dos dels productes estrella de la Bodega Suau: El brandi Suau 15 i el Suau 25.

El públic vilafranquer va mostrar gran interès per l’origen d’aquest producte a can Suau s’obté seguint la mateixa recepta de sempre, Una manera de fer que els ha dut a conquistar el mercat local des dels inicis de la seva activitat. Natta va donar tota la informació sobre les varietats que es fan servir per obtenir el vi i com es fa la destil·lació per obtenir, d’aquest vi, el brandi; quin tipus de roure s’empra i quina diferència hi ha entre el brandi i el conyac.

xxx

!--akiadsense-->

Com a entès, però, va poder també respondre preguntes més tècniques referides a les bótes d’envelliment i la seva capacitat i com funciona el sistema d’envelliment dinàmic. Hi va haver preguntes també per aprendre a distingir entre el brandi solera, el solera reserva i el solera gran reserva.

Tot i que aquesta primera part de la jornada va ser de gran interés, no ho va ser menys la segona: el sopar.

Amb el referent del blog de l’enòleg Joan C Marti que publica anualment llistats dels millors vins de supermercat, es varen degustar els següents vins de la DO Ribera del Duero:

xxx

!--akiadsense-->

• VEGA CUBILLAS CRIANZA – Negre (Ribera del Duero)

xxx

!--akiadsense-->

• CUNE ROBLE 2018 – Negre (Ribera del Duero)

xxx

!--akiadsense-->

• VALTRAVIESO ROBLE – Negre (Ribera del Duero)

L’objectiu d’aquesta segona part didàctica era fer veure com podem trobar vins de preus moderats als lineals dels supermercats, d’una qualitat fora de dubtes. Tots ells, els seleccionats per aquest tast, no superen els 7,5 €/botella.

xxx

!--akiadsense-->

Josep Maria Natta reconeix que la prova tenia trampa i, juntament amb aquests, es va oferir la possibilitat de tastar un vi més car:

QUINTA DE TARSUS CRIANZA – Negre (Ribera del Duero)

Es va servir cada vi amb l’etiqueta tapada i utilitzant la plataforma “www.kahoot.it” es varen formular unes quantes preguntes tipus test referides al país i a la comarca d’origen, les varietats de raïm, el preu de la botella i el temps d’envelliment que ha tengut el vi. Així es va poder veure quin dels membres de l’associació sap més de vins.

xxx
L’organitzacio es va assegurar que fos un tast a cegues !--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa