Ángel Ruiz de Pablos (Madrid 30-11-1982) serà el representant de l’Associació Balear de Sommeliers (ABS) en el pròxim 28è Campionat d’Espanya de Sommeliers que tindrà lloc en el Salón Gourmets a Madrid els dies 19 i 20 d’Abril. Ángel és propietari de Sa Vida, a Eivissa, i també de Vinazo-Morrofino a Palma. Aquest madrileny fa anys que salta d’illa en illa i preparant-se amb estudis com actualment Wset Diploma a Londres, el Certificat Court Màster Sommelier o 2023 ASI Diploma.
Ángel ha acceptat el repte tot i viure un moment molt intens a nivells personal i en l’àmbit professional. “La meva dona està a punt de tenir el nostre tercer fill, un dia d’aquests. Ara mateix estic fins a dalt, per això enguany no he pogut estudiar molt. Me faria molta il·lusió quedar entre els deu millors, però serà difícil. Així i tot, avui he rebut una altra bona notícia”; i envia la prova que ha estat medalla de plata als ASI Diploma Exam on, justament Gaby Lucas Dimock, un altre sommelier mallorquí, ha estat medalla d’or. Dues bones notícies i no una per l’ABS.

No és l’únic reconeixement que ha rebut al seu esforç i tot això fa pensar el bon paper que pugui fer a Madrid i la gran carrera que encara podem esperar d’aquest professional de la sommelieria. Serà qüestió de seguir atents…

Un campionat on els professionals de Balears hi destaquen
El Campionat d’Espanya de Sommelieres reuneix els representants de cada Comunitat Autònoma i durant 2 dies hauran de passat proves tant teòriques com practiques, amb un examen de 50 preguntes i un tast a cegues de 2 vins com a semifinal. D’aquí les 3 millors puntuacions passaran a la final on hauran de fer proves com a decantació o correcció de carta errònia.
Per primera vegada serà un Sommelier d’Eivissa qui se sumi a un grup de Sommeliers que han representat Balears a nivell nacional, anteriorment mallorquins com Miguel Ángel Prieto (Campió el 1997) Toni Fernandez, Juan Luis Biedma, Javier Gómez (3er 2018 ) Davide Delago (2n en 2019) Juliana Gonzalez, Josep Juhé , Gabriel Lucas (Campió en 2021) o Roberto Duran (Campió en 2016) han posat les Balears en primera línia de la Sommelieria Nacional.