
!--akiadsense-->
Dins el marc de les activitats de difusió del món del vi organitzades per la DO Pla i LlevANT I Vi de la Terra Mallorca aquesta setmana s’ha realitzat un taller titulat L’ofici de vinater. Ha consistit en introduir als aficionats en uns dels aspectes que es desenvolupen als cellers, la preparació de cupatges entre varietats de vi per oferir el vi que ha de sortir al mercat. L’activitat ha estat dirigida per l’enòleg Luis Armero, propietari del celler Armero & Adrover.

!--akiadsense-->
El taller ha durat dos dies. En el primer foren presentats cinc vins varietals fet de cabernet sauvignon, merlot, syrah, manto negro i callet. Armero explicà les cracterístiques dels diversos vins, com havien estat elaborats i va fer refrència a les seves possibilitats de mescla.

!--akiadsense-->
El segon dia va proposar el repte del curs: preparar un vi varietal de callet, és a dir que havia de tenir com a mínim 85% d’aquesta varietat i va donar llibertat perquè el 15% restant fos completat amb les altres varietats. Els assistents varen definir quin vi els agradaria preparar i durant dues hores, armats de provetes i pipetes, varen fer proves diferents per aconseguir el vi que desitjaven. Al final varen preparar mig litre del seu vi el qual fou testat per tots els assistents. Els resultats foren espectaculars perquè a partir de la proposta feta per Armero s’aconseguiren vins que sense deixar de ser varietals de callet adquirien noves característiques ben especials.
El taller ha servit, especialment, per adonar-se de l’enorme varietat de vins que es poden aconseguir i de la importància (i dificultat) de les decisions que han de prendre els enòlegs en els cellers.


!--akiadsense-->
!--akiadsense-->