Blanca Terra, noves instal·lacions pensades per l’enoturisme

No és habitual que en el món del vi hagi espai ni temps per que en temps de verema es faci res més que fer feina a la vinya i al celler. És un temps d’efervescència i d’activitat que no deixa energies per res més. Per això encara és més sorprenent que en aquest estiu atípic a Mallorca dos cellers hagin trobat el moment de presentar les seves noves instal·lacions. Un d’ells és el Blanca Terra, de Montuiri.

xxx
Blanca Terra havia preparat la presentació de les seves noves instal·lacions per aquest estiu que ha resultat atípic a causa del coronavirus | BLANCA TERRA

!--akiadsense-->

Aquest més d’agost Blanca Terra ha obert al públic, amb totes les garanties que aquests nous temps de pandemia ens demanen, el celler que representa la seva consolidació com projecte vinícola i amb una clara vocació de fer vi i d’aprofitar les possibilitats que dóna l’activitat enoturística. Tot i que ara aquesta activitat es vegi molt limitada als visitants locals, a Blanca Terra confíen que això sigui una situación circunstancial i que en el futur es produeixi la normalització.

L'entrada a les noves instal·lacions de Blanca Terra
L’entrada a les noves instal·lacions de Blanca Terra

!--akiadsense-->

Per això aquesta nova instal·lació està enfocada a l’enoturisme, per que els visitants puguin fer un recorregut per la història de l’elaboració del vi a Mallorca. Es pot visitar el museu i veure maquinària i altres elements enològics usats entre principis i mitjans de segle XX.

“Aquest nou enfocament és una aposta clara per donar resposta a les rampants necessitats d’un món, com és l’enològic, en el qual de cada vegada hi ha més adeptes, i a la desestacionalització del turisme a Mallorca, consisteix en què es podran fer visites sense necessitat de reserva prèvia, a l’aire de cada un i dins d’un ampli horari”, informen des de Blanca Terra.

xxx
Enguany han fet una verema primerenca per experimentar amb un escumos que veurà la llum d’aqui a tres anys | BLANCA TERRA

!--akiadsense-->

També es podrá veure com elaboren els seus vins i la nova tecnologia que n’empren. “El disseny del celler està pensat perquè el visitant pugui recorrer les instal·lacions veient tots els seus racons i pugui fer-se una idea del procés de l’elaboració del vi, i de com treballen a Blanca Terra”.

Aquestes noves instal·lacions suposen un pas més enllà en el projecte Blanca Terra de poder arribar a elaborar vins sense sulfits: “És una primera passa per aconseguir el certificat de celler ecològic i poder així elaborar vins ecològics “.

A més, aquesta nova instal·lació ha permès fer una verema primerenca per poder elaborar un escumós que veurà la llum d’aquí a tres anys.

xxx
El projecte de les noves instal·lacions es va gestar mesos enrere, pensant en la desestacionalització i el turisme enològic | BLANCA TERRA

!--akiadsense-->

De moment Blanca Terra ofereix les visites sense guia, altres de personalitzades, maridatge dels seus vins amb xocolates i altres diferents experiències, com les gastronòmiques d’alt nivell, maridades amb els seus vins que serán una realitat ben aviat.

Nou comentari