Balears Vadevi
Blanca Terra, noves instal·lacions pensades per l’enoturisme

No és habitual que en el món del vi hagi espai ni temps per que en temps de verema es faci res més que fer feina a la vinya i al celler. És un temps d’efervescència i d’activitat que no deixa energies per res més. Per això encara és més sorprenent que en aquest estiu atípic a Mallorca dos cellers hagin trobat el moment de presentar les seves noves instal·lacions. Un d’ells és el Blanca Terra, de Montuïri.

Aquest més d’agost Blanca Terra ha obert al públic, amb totes les garanties que aquests nous temps de pandèmia ens demanen, el celler que representa la seva consolidació com projecte vinícola i amb una clara vocació de fer vi i d’aprofitar les possibilitats que dóna l’activitat enoturística. Tot i que ara aquesta activitat es vegi molt limitada als visitants locals, a Blanca Terra confien que això sigui una situació circumstancial i que en el futur es produeixi la normalització.

Per això aquesta nova instal·lació està enfocada a l’enoturisme, per que els visitants puguin fer un recorregut per la història de l’elaboració del vi a Mallorca. Es pot visitar el museu i veure maquinària i altres elements enològics usats entre principis i mitjans de segle XX.

“Aquest nou enfocament és una aposta clara per donar resposta a les rampants necessitats d’un món, com és l’enològic, en el qual de cada vegada hi ha més adeptes, i a la desestacionalització del turisme a Mallorca, consisteix en què es podran fer visites sense necessitat de reserva prèvia, a l’aire de cada un i dins d’un ampli horari”, informen des de Blanca Terra.

També es podrá veure com elaboren els seus vins i la nova tecnologia que n’empren. “El disseny del celler està pensat perquè el visitant pugui recorrer les instal·lacions veient tots els seus racons i pugui fer-se una idea del procés de l’elaboració del vi, i de com treballen a Blanca Terra”.

Aquestes noves instal·lacions suposen un pas més enllà en el projecte Blanca Terra de poder arribar a elaborar vins sense sulfits: “És una primera passa per aconseguir el certificat de celler ecològic i poder així elaborar vins ecològics “.

A més, aquesta nova instal·lació ha permès fer una verema primerenca per poder elaborar un escumós que veurà la llum d’aquí a tres anys.

De moment Blanca Terra ofereix les visites sense guia, altres de personalitzades, maridatge dels seus vins amb xocolates i altres diferents experiències, com les gastronòmiques d’alt nivell, maridades amb els seus vins que serán una realitat ben aviat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa