Balears Vadevi
Bodega Es Gallicant tanca els maridatges de Can Calent

Durant tot aquest mes de maig, al restaurant Can Calent de Campos es pot gaudir del menú especialment creat pel xef Miquel Calent pels vins de la Bodega Es Gallicant.

Amb aquest maridatge es conclou la dotzena d’ensemblatges organitzats entre el restaurant Can Calent i els cellers de la DO Pla i Llevant. Cada darrer divendres de de mes s’han celebrat al restaurant obert a Campos. Es varen començar quan començaven a disminuir les restriccions després dels confinaments per la crisi del covid-19. Durant aquests temps es varen de respectar les restriccions recomanades per preservar la salut dels participants. Els primers es varen fer els dissabtes a migdia i, posteriorment, es varen passar als divendres a la nit. En aquesta activitat hi ha participat unes nou-centes persones, s’han preparat seixanta plats diferents maridats amb altres tants vins.

Aquest darrer maridatge s’ha fet amb protagonistes campaners, tant el restaurant com el celler estan ubicats a Campos. Com tots els anteriors va tenir un gran èxit de públic.

Plats:

Tartar de gamba blanca/Cedida

Tàrtar de gamba blanca amb l’ensalada russa de Ca Na Calenta

En Miquel Calent afirma que va aprendre a cuinar sota els faldons de la seva padrina Calenta. I l’ensalada russa n’és una bona mostra. Feta amb patata i pastanaga. Ho completa amb un tàrtar de gamba blanca i una galleta d’oli. Aquest plat ja s’ha convertir en un clàssic del restaurant

Flor de Taparera 2020. El nom del vi fa referència a una activitat agrícola molt important altre temps a Campos, el cultiu de les tàperes. Planta de flor blanca  de mida gran. Per un plat lleuger hi escau un vi àgil, aromàtic, lleuger i jove. Elaborat a partir de dues varietats clàssiques: 85% de chardonnay i un 15% de viognier. La lleugeresa de la gamba blanca i la varietat de patata usada és acompanyada molt bé per la similar intensitat d’aquest blanc de color groguenc pàl·lid i aromes suaus.

Taco de pollastre/Cedida

Taco de pollastre de camp rostit a la nostra manera.

Memorable aquest taco inspirat a la manera de fer mexicana. Una troballa. El pollastre  ben rostit dóna una qualitat cruixent molt agradable. Els vegetals que acompanyen li donen un bon contrapunt.

Rosella 2021. Maridat amb el rosat Rosella, la vistosa flor de primavera que tenyeix de vermell camps erms i sembrats. Explosió de vermells a la copa. Aroma a fruita. Mescla de maduixa i gerd. Bona intensitat de gust que acompanya molt bé al rostit del pollastre.

Bacallà al forn/Cedida

Llom de bacallà al forn, macarrons cremosos i tomatiguetes confitades.

Miquel Calent afirma que el bacallà és el seu peix preferit a l’hora cuinar. El presenta sense afegir-hi ingredients perquè manifesti la seva potència gastronòmica. Sorprèn l’acompanyament de macarrons que donen un punt d’originalitat inesperat. Els macarrons van acompanyats dels líquids de cocció del bacallà.

Blanc Bota 2020. Aquest vi té la mateix composició que el tastat en primer lloc. Va bé per comparar la diferència de sabors que pot donar el mateix vi tractat de manera diferent. Va passar en bota de roure francès durant set mesos en les que va fer la criança acompanyat de les lies. Al principi del traspàs es removia tot el contingut (batonage) cada dia. Aquest vi no ha estat clarificat, sinó que únicament s’ha fet passar per filtres de mida gran amb l’objectiu d’eliminar partícules. Aquest filtratge no afecta al sabor. El resultat és un vi de color i sabor més intens que el primer. Té una acidesa no molt elevada i és ideal per maridar amb el bacallà que ja té un gust intens. Cap dels dos sabors domina sobre l’altre.

Porcella rostida desossada/Cedida

La nostra porcella rostida desossada

Si parlam de plats càssics de Can Calent, la porcella està en el punt més alt. Cuinada al forn a baixa temperatura perquè la carn arribi al seu punt màxim de tendresa. Una vegada cuinada se’n extreuen totes les parts, es mesclen en motllo quadrat i es cobreix amb la pell cruixent. Acompanyada de patató. Sabor intens, cran que es fon dins la boca.

L’Opac 2018 és considerat l’estrella d’aquest celler. Monovarietal de syrah. Ha tengut una criança de 12 mesos en bota de roure francès i tres anys en botella. 15% d’alcohol. De color robí intens i reflexes lilosos que indiquen una bona capacitat de guarda. L’alcohol està ben integrat, tanins suaus, sabors a fruita madura i confitura. Gran persistència en boca. Vi intens per acompanyar i crear una sinèrgia amb la porcella desossada.

Coca de xovolata/Cedida

Coca de xocolata, cremós de llet condensada i sorbet de taronja

Autèntica seducció de gusts en aquest postre que remata de manera brillant més d’un any de maridatges. La coca de xocolata és densa i intensa de gust a l’hora que lleugera al paladar. Coronada amb la crema de llet condensada que li dona un punt de pastositat que acompanya la solidesa de la coca.El sorbet de taronja alleugera la dolçor del pastís.

Panxa Roja 2018: L’escumós fa de pont entre la dolçor de la xocolata i la frescor del sorbet. Està elaborat amb un 85% de macabeu i un 15% de chardonnay. Els raïms es veremen quan encara no són ben madurs perquè conservin l’acidés característica dels escumosos. El macabeu aporta la frescor i el chardonnay aporta aromes de fruita de pinyol. 12 % d’alcohol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa