Balears Vadevi
Un boteller d’Obra de Pauma, imprescindible per la revetla i pels foguerons
xxx

!--akiadsense-->

Alguns pobles de Mallorca rivalitzen per ser considerats els més santantoniers de tots. Sa Pobla, Manacor, Pollença, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Alcúdia …i Artà. El dia de la Revetla es posen ben dematí amb els balls dels dimonis i no s’aturen fins ben tard, quan dels foguerons ja només queden els calius. I és que a Artà Sant Antoni és més que una festa. Allà hi ha l’Obreria de Sant Antoni que de cap a cap d’any vetla perquè el dia D tot estigui a punt i no es deixi ni un sol detall de costat. Elements bàsics de la festa són: la casa del trull, la parella de dimonis, la banda de música, el recapte, les Completes, els foguerons, les gloses, la cavalcada i les Beneïdes, l’Ofici…Ah, i l’Argument.

Petaca

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

I tot això acompanyat de bon vi, o d’herbes mallorquines o de mescladís. I aquí arriba la recomanació de Balears Vadevi: Per dur la botella no hi ha res millor que el boteller o petaca que trobareu a Obra de Pauma. Una peça d’artesania feta amb materials naturals, de llatra, que podreu dir a la bandolera i us deixarà les mans lliures pel que faci falta

En Salvador Martínez i n’Aina Torres són l’ànima d’Obra de Pauma, dos artesans de bon de veres que treballen aquest material tradicional adaptant-lo a les necessitats d’avui.

Porta botelles Obra de Pauma

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Diuen que la demanda, per Sant Antoni, d’aquest boteller els té desbordats i no és d’estranyar!

Si els ho heu d’encomanar ho podeu fer al web i també els podreu trobar a les fires i mercadets dels pobles de Mallorca.

Au, que ara ja anu ben preparats: Visca Sant Antoni!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa