La finca de Ca S’Hereu, Llucmajor, de la família Verger és la seu d’aquest primer museu de la garrova, de Mallorca. Joana Verger n’és la promotora i ha iniciat aquesta aventura convençuda que encara ara, la garrova és una gran desconeguda a l’illa.

Per donar relleu a aquest fruit i mostrar les possibilitats que dona tant la polpa com el garroví, Verger ha creat un espai didàctic per donar a conèixer les distintes varietats que hi ha de garrova com la duraió, la bugadera, la boval o la de la mel, i els productes que es poden fer a partir de la producció del garrover.

Un espai per difondre la riquesa del garrover
Per això al museu s’hi han instal·lat uns panells informatius per a explicar la importància del garrover en la tradició de la pagesia mallorquina i en l’actualitat. Verger, destaca també el treball que fan en recerca: “El 2014, el meu pare va posar en marxa una plantació experimental de garrovers a Son Mulet, amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura”, explica “Aquí hi ha 16 varietats locals, a les quals cal afegir altres nou varietats sembrades en el camp experimental de la finca de Ca s’Hereu que ara es posen en valor, així com els productes gastronòmics elaborats amb la garrova”.

Aquesta iniciativa impulsada per Verger té darrere l’empresa Es Garrover de Mallorca i Productos Martín així com la firma Johannis, que es dedica a la producció d’aliments derivats de la garrova com pastisseria, farina, salses, sirops, cremes untables, infusions i mel i goma de garroví.