Balears Vadevi
Ca s’Hereu acull el primer museu de la garrova de Mallorca

La finca de Ca S’Hereu, Llucmajor, de la família Verger és la seu d’aquest primer museu de la garrova, de Mallorca. Joana Verger n’és la promotora i ha iniciat aquesta aventura convençuda que encara ara, la garrova és una gran desconeguda a l’illa.

El museu ja es pot visitar a la finca de Ca S’Hereu de Llucmajor/Cedida

Per donar relleu a aquest fruit i mostrar les possibilitats que dona tant la polpa com el garroví, Verger ha creat un espai didàctic per donar a conèixer les distintes varietats que hi ha de garrova com la duraió, la bugadera, la boval o la de la mel, i els productes que es poden fer a partir de la producció del garrover.

La garrova ha estat sempre un dels productes bàsics de l’alimentació del bestiar a Mallorca,/Cedida

Un espai per difondre la riquesa del garrover

Per això al museu s’hi han instal·lat uns panells informatius per a explicar la importància del garrover en la tradició de la pagesia mallorquina i en l’actualitat. Verger, destaca també el treball que fan en recerca: “El 2014, el meu pare va posar en marxa una plantació experimental de garrovers a Son Mulet, amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura”, explica “Aquí hi ha 16 varietats locals, a les quals cal afegir altres nou varietats sembrades en el camp experimental de la finca de Ca s’Hereu que ara es posen en valor, així com els productes gastronòmics elaborats amb la garrova”.

Les aplicacions de la polpa de garrova són variades i totes elles molt saludables/Cedida

Aquesta iniciativa impulsada per Verger té darrere l’empresa Es Garrover de Mallorca i Productos Martín així com la firma Johannis, que es dedica a la producció d’aliments derivats de la garrova com pastisseria, farina, salses, sirops, cremes untables, infusions i mel i goma de garroví.

Més notícies
El sector avisa que un preu baix del garroví posa en risc la collita | Foto: cedida
Trossejadors de garrova: “Hi ha un bon esplet, però falta mà d’obra”
El sector confirma que la punxada de la bombolla de la demanda i la caiguda del preu del garroví posen en risc la collita
Hi ha empreses que encara tenen romanent de garroves de la collita de l'any passat i són les que ho poden tenir més complicat per col·locar el producte a un preu que compensi/Cedida
Baixa la demanda de garrova i de garroví, que apunta a la caiguda de preus
A quinze dies que comencin a espolsar els garrovers, la incertesa domina pagesos i empreses del sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa