És la segona edició d’una iniciativa que, en la seva estrena, ja va ser tot un èxit. Parlam de vi, és clar, però no només de vi. Aquests Majorque Nouveau són tota una declaració de principis presentats en botella i per gaudir-los glop a glop.
Es tracta de vins naturals elaborats amb la mínima intervenció, fets amb cura, amb temps, sense frissar. Just per passar el gust de fer-los i gaudir-los.
A Ca na Toneta n’estan molt orgulloses de l’acollida que va tenir la primera edició: “Es va vendre tot, quasi tot a Catalunya”, comenta Teresa Solivellas. Això, podríem dir, és tota una novetat!
Així, ara repeteixen l’experiència en un any atípic en el qual els vinaters tenen el que tenen i fan el que fan per sobreviure. Per això aquesta, la segona, és una edició més reduïda, tot i que igualment il·lusionant i sorprenent. Són vins d’encàrrec que només han de respondre a unes característiques imprescindibles: Han de ser de varietats autòctones mallorquines, ecològics i fets amb la mínima intervenció. Es a dir, s’han d’identificar cent per cent amb l’esperit de Ca na Toneta, arrelat a ca les Solivellas des de fa ja 25 anys.
Majorque Nouveau “és un encàrrec que feim a cellerers amics i que neix de la passió i el compromís que tenim amb les varietats locals de l’illa i la necessitat de poder entendre-les”, diu Maria Solivellas.
La d’enguany “és una selecció de joves joies amb rotundes i diverses personalitats que expliquen qui som, d’on venim i on anam”, tanca Evelyn de las Alas.
Cada un dels vins s’identifica amb un número i amb el nom de l’elaborador. S’afegeix informació sobre la parcel·la d’on ve el raïm. Una edició limitada i exquisida on hi trobam vins de Can Majoral, Mesquida Mora, Ca’N Verdura, Ca Sa Padrina, Jaume de Puntiró i Selva Vins.