Balears Vadevi
‘Decanter’ destaca l’atractiu de Mallorca com a destinació enoturística

La revista ‘Decanter’, la publicació de referència al Regne Unit sobre el consum i la cultura del vi, ha destacat Mallorca per l’atractiu del seu patrimoni vitivinícola. Al reportatge, fet per Shawn Hennessey, un dels experts de la revista en allò que n’anomenen “estil de vida”, la posició de l’illa com destinació de turisme massiu –”adoradors del sol que fan festes a la platja”– és substituïda pel seu potencial per a unes “vacances relaxades centrades en el vi”. Això, diu ‘Decanter’, és “gràcies al número creixent de petits cellers repartits pel seu paisatge espectacular”. Hennessey recorda molt encertadament com, un cop fora de Palma i la seva badia, Mallorca és “tranquil·la i bucòlica, amb paisatges rurals encantadors i sense massificar, llogarrets i viles”.

Del tren de Sòller i la serra de Tramuntana als cellers d’Es Pla, el reportatge posa de relleu el valor històric i cultural de l’illa i es centra en la viticultura, que recorda que va començar amb els romans i però que, després de la fil·loxera, va trigar ben bé un segle a recuperar-se gràcies, diu, a la demanda turística de vins locals, que afirma que va dur a la creació de les DOs Binissalem i Pla i Levant. D’entre el centenar de cellers de l’illa, ‘Decanter’ destaca el manacorí Vins Miquel Gelabert; Can Majoral, a Algaida; els felanitxers 4Kilos i Ànima Negra; el celler Binigrau a Biniali (Sencelles) i Ca’n Verdura, a Binissalem.

L’article, és clar, fet per un turista i per a possibles turistes, també llista uns quants hotels de luxe on passar unes vacances –Finca Serena, Cort, Sant Francesc i, com no podia ser d’una altra manera, alguns dels restaurants més destacats de l’oferta gastronòmica mallorquina, com ara l’Andana i l’Aromata, a Palma; Ses Oliveres, al Port de Sòller; el Miceli, a Selva; o La Fonda, a Pollença.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa