Balears Vadevi
La DO Pla i Llevant dóna el sus a la verema
xxx
Imanol Árias, un veremador d’honor que coneix bé el vi de Mallorca | DO Pla i Llevant

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Enguany la DO Pla i Llevant celebra els seus primers vint anys, serà la vigèsima veremada feta baix d’aquest segell i sembla que era ahir quan aquells pioners viticultors i bodeguers passaren de la IGP Pla i Llevant a la DOP Pla i Llevant. Uns anys després quedà instituïda aquesta festa que dóna el sus a la verema, enguany ha fet la 14ena edició. Aquell any la festa es va fer a les vinyes de Pere Seda, a Manacor, on ara ha tornat ja que els 14 cellers que conformen la DO han estat ja amfitrions en alguna ocasió de l’esdeveniment.

Enguany, un any de significació molt especial perquè la DO està d’enhorabona i cel•lebracio, el veremador d’honor ha estat el popular actor Imanol Árias que, a més, també és productor i enamorat del vi. Les seves reflexions sobre els vins de Mallorca, i concretament dels de la DO Pla i Llevant deixaren sorpresos a més d’un per al seu coneixement i pels temors que expressaven. Árias ens va fer pensar sobre aquella preocupació que alguns productors de l’illa també han fet públics en alguna ocasió: Alerta a morir d’èxit. El vi de Mallorca té la qualitat suficient per estar a les millors taules del món, però no té temps envellir i de reposar: el mercat s’ho n’ho du tot a la primera. La demanda és tan gran que la venda està pràcticament assegurada. No us confieu, va venir a dir l’actor, i seguiu treballant sense descans per millorar i per seguir el camí de la investigació per aconseguir l’excel·lència.

xxx
Els amfitrions Lluc iTòfol Reus, escolten el president de la DO Pla i Llevant davant Imanol Árias | DO Pla i Llevant

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

El president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar aprofità per retre homenatge als homes i les dones que treballen cada dia a la vinya i al celler. Amb aquesta cita estiuenca es reconeix l’esforç fet els mesos anteriors perquè ara tot estigui a punt per a la verema. “És la festa dels pagesos de la comarca del Pla i Llevant”, va dir, i es va mostrar confiat que la verema anirà bé i que l’anyada será bona. Bennàssar deixà anar que les xifres d’enguany seran, si fa no fa, quan a quilos de raïm collit i la qualitat, de moment sembla garantida perquè l’escassesa de pluja ha tengut l’avantatge que no hi ha hagut ni fongs, ni cendrada, ni míldiu que espanyàs el fruit.

A hores d’ara la verema que alguns cellers ja han començat s’ha iniciat a les vinyes Chardonnay i Pinoit Noir, les més primerenques. “La resta ho determinarà el punt de maduració i la voluntat de l’enòleg”, va dir el president de la DO Pla i Llevant.

L’acte va comptar amb la presència de la Presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, de la primera tinent de batle de l’Ajuntament de Manacor, Núria Hinojosa, acompanyada dels regidors, Maria Antònia Truyols i Artur Aguiló, el director general d’Agricultura, Gabriel Torrens, representants de la conselleria d’Agricultura, Mateu Morro, gerent de Fogaiba, Isidre Canyellas i com és natural els viticultors i cellerers de la DO Pla i Llevant.

xxx
La festa, que va ser un èxit, és el preludi d’un dels moments més decissius pel vi, la veremada

!--akiadsense-->

Per celebrar aquesta efemèride els responsables de la DO Pla I Llevant han decidit fer un dietari amb la intenció que reculli tota l’activitat que realitzen els pagesos i vinaters durant les messes de la verema. La intenció és doble: que la gent del món del vi pugui explicar el que fa i que els amants del vi puguin conèixer amb detall totes les tasques que es fan en aquests mesos. “Ho volem fer amb un llenguatge planer i comprensible per tothom. Seran articles curts, sense floritures innecessàries que ens permetin una comprensió cabal d’aquest conjunt de processos”, expliquen.

xxx
Un brindis per la verema | DO Pla i Llevant

!--akiadsense-->

I aquí en teniu l’adreça perquè ho gaudiu:

http://doplaillevant.com/diari/?lang=caL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa