Balears Vadevi
Edgar Rodríguez, de Can Simoneta, guanya l’Oleotapa d’Oli de Mallorca

Edgar Rodríguez del restaurant Can Simoneta Gastronòmic ha resultat guanyador del concurs de tapes amb Oli de Mallorca per cuiner professionals Oleotapa 2024.

El jurat, format per Jordi Cantó (estrella Michelin al restaurant Sa Clastra), Miguel Vera (director de Serfoodie), Jaume Aguiló (president del Mercat de l’Olivar), José Maria Calonge (cap de departament de cuina de l’Escola Hoteleria de les Illes Balears) i Tiffany Blackman (DO Oli de Mallorca) ha considerat que la proposta que millor ha integrat l’Oli d’oliva verge extra ha estat el verat fumat, Oli de Mallorca i variants mallorquines del xef Edgar Rodríguez (Can Simoneta Gastronòmic de Canyamel). 

Verat fumat, Oli de Mallorca i variants mallorquines, primer premi del concurs Oleotapa2025/DO Oli de Mallorca

Kike Erazo cuiner del restaurant Morralla (Palma) ha estat el segon classificat amb un eclair d’oli farcit amb mantega d’OOVE, vel de taronja i tiradito de vieira marinada amb pols de tomàtiga de ramellet i ha tancat la llista de guanyadors el David Méndez del restaurant Cap Rocat-La Fortaleza amb la tercera posició amb enolimada de tallades amb hidromel de carabassa i escuma d’Oli de Mallorca.  

Els finalistes en aquesta desena edició del concurs han demostrat una vegada més el gran moment que experimenta la cuina de Mallorca amb suggeriments que, a més d’integrar l’Oli d’oliva verge extra com a ingredient bàsic, han sabut treure partit a les grans qualitats sensorials que ofereixen els sucs d’oliva amb denominació d’origen, en alguns dels casos mitjançant elaboracions d’alta complexitat tècnica que han aconseguit sorprendre tant el jurat com als assistents. 

Els tres primers classificats. David Méndez, Edgar Rodríguez, i Kike Erazo, d’esquerra a dreta/DO Olide Mallorca

Propostes molt elaborades amb l’Oli de Mallorca com protagonista

Precisament, a més de la incidència sensorial de l’Oli de Mallorca al plat, el jurat ha puntuat també aspectes com la presentació, la qualitat organolèptica de la tapa, la complexitat tècnica així com la correcta i professional preparació. 

Les altres propostes presentades a la final han estat uns engronsos amb gelat d’oli d’oliva i confitura de tomàtiga de ramellet del cuiner Miquel Serra (Hotel Portella) i un tartar de gamba vermella mallorquina i medul·la amb cruixent de galeta d’oli a càrrec del Mingo Salas( Bellaombra)  

Els premiats han rebut un pack Gran Selecció Oli de Mallorca (Oli Verderol, Oli d’un Temps, Es Verger, Olis Sóller, Son Mesquidassa, Sa Cadernera, Son Matge, Can Carro, Son Catiu, Oli Can Reyes, Oli Novembre, Son Mir, 7 Empelts, Treurer, Aubocassa i Roqueta); bons de compra al Mercat de l’Olivar i el primer classificat, a més a més gaudirà d’un passi de congressista per Madrid Fusion 2025. 

El jurat del concurs ha destacat la complexitat de les tapes presentades/DO Oli de Mallorca

Aquesta edició d’Oleotapa 2024 Oli de Mallorca ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Mercat de l’Olivar, FOGAIBA, Ministerio de Agricultura i Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Més notícies
Enrique Raúl Erazo, guanyador Oleotapa 2023 | Foto: DO Oli de Mallorca
Capuccino i coca d’OOVE amb gamba vermella, guanya l’Oleotapa 2023
Enrique Raúl Erazo participarà a Madrid Fusión 2024, amb la seva creació
L'oli de Mallorca verge extra va ser el protagonista de la cita amb la Nit de l'Oli/DO Oli de Mallorca
La nova anyada dels ‘Verge Extra’ es presenta a la Nit de l’Oli
La DO Oli de Mallorca presenta 38 referències de quinze productors adscrits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa