Balears Vadevi
“El Mirall” dedica un monogràfic a l’apicultura, les abelles i la mel

La tardor és temps de fires i a Mallorca de fires monogràfiques. Aquest cap de setmana ha estat la Fira de la Mel de Llubí. I a un espai estibat de públic, s’ha presentat el nou número de la revista El Mirall, editat per l’associació del mateix nom, dedicat a l’apicultura en tots els seus vessants, les arts i les tradicions relacionades amb la mel i el paper decisiu de les abelles en la sostenibilitat mediambiental.

La presentaciés es va fer en el marc de la Fira de la Mel de Llubí/Nova Editorial Moll

Una ditada de mel és un número monogràfic coordinat per Aina Ferrero i amb portada de Menéndez Rojas. Arranca amb les aportacions literàries de Laia Martínez López (Laia MaLo), Daniel Martínez Bauzà i Sara Rivera, seguides de textos del monologuista, naturalista i il·lustrador Xavier Canyelles i del periodista Víctor Vivó, al voltant de la contribució de les abelles en la biodiversitat, l’amenaça de la vespa asiàtica i el projecte de cria de reines a les quatre illes, així com uns apunts sobre l’abundant bibliografia apícola, de Montserrat Alcaraz. 

Portada El Mirall
“Una ditada de mel” aborda el món de l’apicultura i els seus productes/Nova Editorial Moll

A la presentació hi intervengueren la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló; Jaume Lladó, apicultor i president d’El Mirall; Gori Lladó, apicultor; la coordinadora i redactors d’aquest número Aina Ferrero, Xavier Canyelles i Víctor Vivó; Paula Valero, directora general de Polítiques de Sobirania Alimentaria de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern balear; i Jaume Alzamora, conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca. 

L’apicultor Marti Mascaró protagonitza una de les entrevistes de la revista/Tarek Serraj

L’exposició de la Universitat de les Illes Balears Pol·linitzadors és comentada pel seu comissari, Antoni Torres, mentre que Yadira Fernández repassa la presència de les abelles a l’art i Tomeu Canyelles els vincles de la mel amb la música. El nou número d’El Mirall inclou també, entre d’altres continguts, un reportatge sobre el Jardí Botànic i el Museu de Ciències Naturals de Sóller, una entrevista en profunditat amb el destacat apicultor Martí Mascaró (Mel Caramel) i una selecció de recomanacions de novetats editorials. 

Les autoritats s’acostaren a les parades dels apicultors/Tarek Serraj

La XXIena edició de la Fira de la Mel de Llubi es va poder celebrar aquest cap de setmana tot i que sota l’amenaça de la pluja. I això és tota una fita després de l’obligada suspensió de l’any passat. Hi ha estat presents una quinzena de productors i una trentena d’expositors, el que s’interpreta un èxit per un any xarec per a la producció. Per Llubi, la Fira de la Mel posa el poble en el mapa de Mallorca i en el calendari de les fires més populars de l’illa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa