Balears Vadevi
«Elogi de la vinya i del vi», un combat de glosat organizat per Jaume de Puntiró i Glosadors de Mallorca

En el marc dels actes de commemoració dels 40 anys del celler Jaume de Puntiró de Santa Maria del Camí, s’ha convocat un combat de glosat que com se sol dir en aquests casos, no deixarà a ningú indiferent. En primer lloc per que aquest tipus de repte té molts de seguidors, cada dia més, a Mallorca. I el segon per que quan convoquen els germans Calafat al celler per un acte cultural sempre falten places… Per això aquesta vegada, i especialment degut a les normes de seguretat sanitària, la convidada será a l’aire lliure, a Santa Maria, el dissabte 19 de juny 2021 a les vuit del vespre.

Però no perdeu de vista que parlam d’un combat de glosat. Es tracta de fer la millor de les composicions en elogi de la vinya i el vi. Ha estat organitzat per Bernat i Pere Calafat, de Jaume de Puntiró, i per Glosadors de  Mallorca.

L’any del 40è aniversari de la primera verema del celler s’ha fet una recopilació documental de moltes de les activitats que s’han fet al celler | Jaume de puntiró

La competició anirà així: La temática ha de ser un elogi de la vinya i el vi. Cada concursant podrà presentar fins a dues obres. Els treballs han de ser originals i inèdits, redactats en llengua catalana. Hauran de tenir un mínim de 20 versos i un màxim de 50 versos. Els treballs seran anònims i el termini de presentació acabarà dia 31 de maig de 2021.
 Les obres es remetran telemàticament per correu electrònic a l’adreça dels glosadors de Mallorca: [email protected]

Els germans Pere i Bernat Calafat sempre han promogut activitats de vi i cultura | Jaume de Puntiró

Els premis per als guanyadors seran distints lots de vins de la casa. El jurat estarà format per  dos representants de Glosadors de Mallorca i dos representats de Jaume de Puntiró i el seu veredicte serà inapel·lable.

Hi haurà sorpresa per que  tots els concursants que ho desitgin podran participar d’un petit combat de glosa improvisada. Els assitents elegiran un dels glosadors que hi participin, i decidirà el premi del públic.   

Aquí tot just una mostra de l’art dels glosadors de Mallorca: Pau Riera, cantant una glosa escrita per Bernat Calafat al celler Jaume de Puntiró. Va de vi, és clar!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa