Balears Vadevi
Els ‘Vélo’ de Tianna Negre es fan grans

“Ha estat com tancar el cicle que iniciarem amb el canvi d’etiqueta del Bocchoris”, diu Xisca Morey gerent de la bodega,que ens fa de portaveu de Tianna Negre. Ara fa una any el celler decidí unificar la imatge dels vins que fan situant al faldó de l’etiqueta de tots ells el logo de la bodega, per homologar i fer més reconeixedor tots i cada un dels vins de la casa.

I ara ha arribat el moment de renovar la imatge dels Vélo, blanc, rosat i negre. “En un principi, quan varem començar amb els Vélo, el primer va ser el rosat. Era l’any 2011. Un rosat pàl·lid de mantonegro no s’havia vist mai, varem ser els primers. Varem tenir problemes per que la DO Binissalem, on estan inscrits el vins de Tianna Negre, l’acceptás. Ara tothom en fa. I amb el temps nasqueren el blanc i el negre”, afegeix Xisca que va recordant com va començar aquesta història deu anys enrere.

Ara amb la perspectiva que dona aquesta dècada al celler s’han adonat que la percepció del vi ha canviat: “Primer pensàvem que seria un vi juvenil i ara veim que és un vi d’un altre nivell, més gastronòmic i que l’etiqueta no hi deia”, aquí rau l’origen del canvi d’imatge. Ara s’ha optat per mantenir la botella bordelesa però amb una etiqueta més pròpia d’un vi de categoria.

 Amb aquest canvi s’ha tancat el cicle i ara tots els vins de Tianna Negre llueixen la nova imatge, uns la de sempre amb el logo ben present i situat a primera vista, i els altres amb l’etiqueta renovada que indica que el pas dels temps ens situa a tots al nostre lloc. I al vi, en aquest cas els Vélo, també.

El Vélorosé, el primer i pioner dels rosats pàlids fets a partir de Mantonegro/Cedida

VÉLOROSÉ

Varietats: Mantonegro ecològic.

Elaboració: Després del despalillat es procedeix a una breu maceració pre-fermentativa dels hollejos a baixa temperatura. Una vegada mantingut un breu contacte amb les pells del raïm se separa el most per gravetat sense cap sistema mecànic d’escorregut. S’introdueix el most flor en els tancs isotèrmics per al seu desfangat estàtic a una temperatura no superior a 10 °C. Una vegada el most perfectament net, s’inicia la fermentació alcohòlica per un període de 18 dies entre 12 °C i 14 °C.

Notes de tas del celler: De color salmó pàl·lid. Aromàticament molt delicat amb notes de magrana i de préssec de vinya. El pas per boca és ampli i llaminer. Final molt fruiter i gras.

Temperatura òptima de servei: Entre 6°C i 7°C.

Maridatge recomanat: Plats especiats (curri) i porcella al forn.

El blanc és el vi que combina amb la gastronomia fresca de l’estiu/Cedida

VÉLOBLANC

Varietat: Mantonegro ecològic (blanc de negres).

Elaboració: Després del despalillat es procedeix a un sagnat a baixa temperatura. Obtingut el most flor del sagnat s’introdueix en tancs isotèrmics, on es realitza un desfangat estàtic a temperatura controlada. Una vegada obtingut el most net, s’inicia la fermentació alcohòlica en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada. Finalitzada la fermentació, el vi es trasllada a uns ous de formigó de 1.700 litres de capacitat on es treballa amb les seves pròpies lies durant 5 mesos.

Notes de tast del celler: De color groc pàl·lid amb rivet acerat. Aromáticamente molt delicat amb notes minerals i de fruita blanca madura. El pas per boca és ampli i gras. Final molt llarg i persistent.

Temperatura òptima de servei: Entre 7 °C i 9 °C.

Maridatge recomanat: Cuina japonesa (tipus sushi), Petxines de pelegrí planxa.

Vélonegre, lliga bé amb un aperitiu de formatge vell/Cedida

VÉLONEGRE

Varietats: Mantonegro ecològic.

Elaboració: Després del despalillat comença la maceració pre-fermentativa durant 5 dies. S’inicia la fermentació alcohòlica en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada, amb remuntats diaris, i délestages a mitja fermentació per un període de 20 dies després del qual acabem amb una maceració post-fermentativa de 5 dies abans del descub.

Nota de tast del celler: Color granat de capa mitjana amb rivet gerd. Net i brillant. En aroma, destaquen les notes florals i de pruna madura amb suaus notes a canyella. L’atac en boca es mostra suau amb un pas ampli i llaminer. Final llaminer amb delicades notes balsàmiques

Temperatura òptima de servei: Entre 17°C i 18°C.

Maridatge recomanat: “Escaldums” de pollastre, Vedella de llet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa