Balears Vadevi
Els vins del Pla i Llevant de Mallorca arriben a Bèlgica, gràcies a les xarxes socials

Les xarxes socials són avui dia un aparador de primera magnitud i un mostrador que s’ha d’aprofitar al màxim. Aquest és el punt de partida d’aquesta historia que comença a Bèlgica i acaba a la comarca del Pla i Llevant de Mallorca. I així ha passat que una bona coneixedora del món del vi ha estat de visita aquests dies passats a Mallorca per conèixer de prop aquesta terra de vins.

Leila, Less i Pilar Oliver que eles ha introduit en el món del vi de Mallorca / DO Pla i Llevant

“Varem entrar en contacte amb @by_jess_and_leila, una apotecària belga gran aficionada al vi i que mantenia un Instagram amb molta d’audiència i molt interessant en el que entrevistava a gent del vi: enòlegs i propietaris de cellers que ens permetien tenir una visió molt acurada del món del vi, especialment el francés”, explica Toni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant. La situació era tota una novetat però està clar que en temps de crisi val més espavilar i prendre la iniciativa que lamentar-se. La necessitat és la mare de la virtut i la imaginació i els recursos dues de les eines per posar el món en marxa de bell nou.

Es va organitzar una entrevista a través d’Instagram entre Leia i Pilar Oliver, de Bodegues Miquel Oliver, ja que la fluïdesa en llengua francesa de na Pilar facilitava fer aquest experiència, a través de la xarxa i en directe. A ran d’aquesta iniciativa va sorgir la idea del viatge.

Les dues influencers visitaren una vinya de gorgollassa, varietat que desconeixien | DO Pla i Llevant

“Leia ja coneixia ja Eivissa, Formentera i Menorca, però no Mallorca. Amb l’entrevista feta a na Pilar Oliver se’ls hi va despertar la curiositat de viatjar a l’illa i durant una setmana ha recorregut incansable, paisatges, cuines i cellers per fer-se una imatge de l’illa. S’ha fet una idea de la gastronomia en tastar caragols, pa amb oli, coques diverses, porcella, panades, cocarrois, rubiols i ensaïmada. I, per suposat, ha visitat cellers i vinyes de la zona del Llevant de l’illa. Ha estat especialment interessada en les varietats autòctones. Ha pogut tastar vins de callet, gorgollassa, premsal i giró ros com a monovarietals o acompanyades de les varietats  franceses. En conjunt ha pogut gaudir de la singularitats dels aromes i sabors que ofereix el terroir de l’illa”.

Amb Tòfol Reus, que els va mostrar el celler Pere Seda | DO Pla i Llevant

Acompanyava na Leila na Less, una cuinera originària de l’illa Maurici, la meitat de Mallorca d’extensió, però que ara és un país independent. Ara, elaboren conjuntament les seves propostes.

La família de Can Majoral els preparà un bon berenar amb productes típics de Mallorca/DO Pla i Llevant

En el mes de juny, en una data encara per concretar, es prepara una nova entrevista, en francés, entre Leila i Pilar Oliver, una bona manera d’internacionalitzar els vins de Mallorca.

Si voleu seguir les recomanacions de Leila cercau @by_jess_and_leila i l’entrevista completa amb Pilar Oliver seguint aquest enllaç.

Vídeo de l’entrevista feta a Instagram per presentar la DOP Pla i Llevant entre Leila Belhald Salem i Pilar Oliver

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa