Balears Vadevi
Els ‘Wine Days’ d’enguany miren cap a la recuperació del sector

“Les circumstàncies de la pandèmia ens varen impedir la celebració de la 7a edició de Wine Days, però enguany hem volgut recuperar l’activitat amb una programació reduïda i amb activitats adaptades a les restriccions marcades per la Covid‐19”, ens diuen des de la DO Binissalem que han organitzat un programa ple d’activitats amb la il·lusió de posar en marxa novament tot allò que promou el coneixement dels cellers i dels vins que hi fan.

Les visites als cellers permet conèixer d’aprop l’elaboració dels vins de la comarca de la DO Binissalem | DO Binissalem

Enguany, aquesta vuitena edició persegueix els mateixos objectius que varen ser la base d’aquesta iniciativa el 2014, quan la llavors presidenta del consell regulador Lourdes Picó va llançar la idea de fer unes jornades sobre enoturisme que varen ser pioneres a Mallorca. Aquí arrencaren amb força i projecció internacional els Wine Days, una cita ja consolidada en el calendari del món de vi de l’illa.

Wine Days és un projecte d’enoturisme, una proposta d’activitats experiencials entorn a la cultura del vi de la comarca de la DO Binissalem que ara més que mai té sentit després d’un any en què la pandèmia ens ha deixat al ralentí. Per això es tracta d’una acció estratègica en un moment en què estimular el consum local dels vins fets a Mallorca és més que mai necessari, a les portes d’una nova anyada i amb el sector turístic en stand by, encara.

“És un esdeveniment dirigit tant a residents com a visitants als que pretenem engrescar amb el paisatge, la cultura, la gastronomia, els pobles, la gent, la història i els vins d’aquesta comarca vitivinícola. Vins de qualitat, amb caràcter, elaborats amb varietats autòctones i que, sense dubte, són el reflex de la cura que, dia a dia, viticultors i bodeguers dediquen a aquesta terra”.

La combinació de vi i gastronomia és una aposta segura, també en aquesta nova edició dels Wine Days | DO Binissalem

Wine Days va incorporant col∙laboradors, a més dels que ja ho són habitualment, els cellers de la DO Binissalem, xefs locals, productes de qualitat, ajuntament dels 5 municipis de la DO –Binissalem, Consell, Santa Maria del Camí, Santa Eugènia i Sencelles-, la Fundació Mallorca Literària (Casa Museu Llorenç Villalonga), la Federació de Muntanya i Escalada de les Illes Balears…, i en aquesta edició incorporem a Essència Pilates i a Myotragus Teatre”.

Les activitats proposades inclouen maridatges, tallers de tast, de vinya i de llatra, visites als cellers, excursions, III Marxa Nòrdica per vinyes i camins de Santa Maria del Camí, a més de les propostes culturals (literatura i música) de la Fundació Mallorca Literària al jardí de la Casa Museu Llorenç Villalonga i com a novetats, Mindfulness‐Tastar amb els 5 sentits i sessions de Microteatre en diferents espais. Moltes d’aquestes activitats tindran lloc a l’aire lliure o en espais oberts i amb totes les mesures de prevenció Covid‐19 establertes pel Govern. Podeu consultar el programa complet seguint aquest enllaç.

Wine Days també és un projecte solidari, així ha estat cada any amb la Festa de Vi i Gastronomia. Enguany, el 50% de l’import net de les activitats de Mindfulness i Microteatr es tornarà destinar a la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca.

Imatge promocional de la vuitena edició

El projecte compte amb una ajuda de PDR del Fogaiba (Conselleria d’Agricultura , Pesca i Alimentació) mitjançant els fons FEADER.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa