Febrer és un mes de formació i de lleure. I ha començat amb força. La DO Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca ha organitzat un curs de tats de vi a Palma que durant dos dies consecutius cada setmana permet fer una primera aproximació al món del vi, des del punt de vista de l’usuari, del consumidor, del degustador. A hores d’ara la convocatòria ha estat un èxit per què, abans de començar totes les places estaven completes d’aquí a final de mes.

XXX

!--akiadsense-->

L’escenari del curs és els Rentadors des Jonquet i la formació és a càrrec del sumiller Miquel Oliver i de l’enòleg Arnau Galmés.

xxx

!--akiadsense-->

El primer dia es tasten vins blancs, rosats. El segon dia, vins negres d’anyada i criança. I s’observen els aspectes bàsics de tots ells: Com s’elaboren els vins blancs, rosats, negres i escumosos? Si és important la temperatura de fermentació dels vins?, què aporten les bótes a la criança del vi?, sabem distingir entre aroma i sabor?, com afecta la temperatura al gust dels vins?

Les respostes són als Rentadors, però si no us heu apuntat haureu de confiar que en facin més o que un amic afortunat us ho conti.

xxx

!--akiadsense-->

Per cert que la D Pla i Llevant també s’ha engrescat enguany en una nova edició del Febrer Negre, el cicle que organitza la llibreria Embat de Palma que enguany fa el desè aniversari. Pels organitzadors Glòria Forteza Rey i Xesc Sanchís és la confirmació que una bona iniciativa pot tenir continuïtat i aconseguir arrelar a l’agenda d’un dels mesos més freds de Ciutat, després de tot un mes de festes que comença amb el Nadal i acaba per Sant Sebastià. Enguany, Pla i Llevant ofereix el vi, negre per suposat, fet de callet i de merlot i amb dotze mesos de barrica, que poden tastar durant les presentacions dels llibres que s’hi inclouen en el programa d’activitats. Una bona manera de passar l’ànsia que provoquen els relats de crims i d’espies i per celebrar haver arribat fins aquí, la primera dècada d’aquest febrer negre que al cap i a la fi no ho és tant.

XXX

!--akiadsense-->

Enhorabona i que sigui per molts d’anys!

Nou comentari

Comparteix