El Rei Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’han reunit aquest dimarts al Palau de l’Almudaina de Palma per despatxar assumptes d’Estat durant aquests mesos d’estiu. La ja tradicional trobada ha canviat enguany d’escenari, passant de celebrar-se al Palau de Marivent, on es duia a terme des del regnat de Joan Carles I, a fer-ho al Palau de l’Almudaina.
El menú, maridat amb vins de Mallorca
En el marc de la trobada, van compartir un dinar confeccionat per l’equip Restaurant Zaranda, amb Fernándo Pérez Arellano al capdavant, i en el qual no hi van faltar vins locals. En el menú, un blanc, un negre i un vi dolç, tots ells elaborats per cellers de Mallorca.
En l’apartat de blancs, es va servir el Projecte Terra de Premsal Blanc de Karretània (IGP Vi de la Terra Mallorca).
Com a vi negre negre, el Terrum de Can Axartell (IGP Vi de la Terra Mallorca), elaborat com a monovarietal de callet. I el Dolç de Gel de Vinyes Mortitx (IGP Vi de la Terra Mallorca), fet a partir de les varietats de raïm moscatell i riesling, congelades que van servir per acompanyar les postres.
En aquest cas, el procés de fermentació és lent, i cessa de manera espontània en aconseguir el nivell d’alcohol final indicat. D’aquesta manera s’aconsegueix un equilibri natural entre sucre residual i alcohol obtingut íntegrament del propi raïm. El vi passa un any en barriques de roure francès abans de ser embotellat.
Agustí Mascaró, del projecte Can Axartell, compartia a xarxes socials un missatge d’agraïment per haver escollit el seu vi. “Gràcies a l’staff del Restaurant Zaranda i especialment al seu sommelier per confiar en el nostre Can Axartell Terrum”. “Tot un honor poder representar la viticultura mallorquina en un esdeveniment tant especial”, afegia.