El Claustre de Sant Francesc, de Palma, ha acollit un any més l’acte inaugural d’una nova edició dels Wine Days, que organitza la DO Binissalem. Aquesta és l’onzena edició d’una iniciativa enoturística que es troba plenament consolidada i que manté la continuïtat.
A la festa hi participaren 9 cellers de la DO Binissalem: Bodegas José L. Ferrer, Jaume de Puntiró, Vins Nadal, Vinyes i Vins Ca Sa Padrina, Vinya Taujana, Sebastià Pastor, Can Verdura Viticultors, Santa Catarina i Can Fumat, que oferiren al públic les seves referències en un tast que va congregar més d’un milenar de persones, entre residents i visitants de distintes nacionalitats, fins a completar l’aforament de l’espai.

Cal destacar la col·laboració de 4 xefs de ASCAIB: José Cortés, Cati Pons, Juan Pinel i Marga Brunet que van elaborar 4 tapes amb productes de les IIGGPP Sobrassada, Ametlla, Oli i Ensaïmada de Mallorca i la DOP Formatge Maó‐Menorca.

L’esdeveniment va comptar amb l’assistència de Joan Simonet, conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Pilar Amate, consellera de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca, Joan Llabrés, Dir. General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local; Fernando Fernández, director general d’Agricultura, Álvaro Roca, director Insular de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca, així com, representants dels productes de qualitat, col·laboradors inestimables en l’esdeveniment: Joan Mayol, president i Lídia E. Larrey de les DO Oli de Mallorca i Oliva de Mallorca; Andreu Palou, president, i Antònia Torres, gerent de la IGP Sobrassada de Mallorca; Miquel Riera president de la IGP Ametlla de Mallorca, Daniel Arias, president de l’associació de Sommeliers de les Balears, Raimundo Clar i Genoveva Fontenla de la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca, beneficiaris d’un 1€ per cada copa venuda a l’esdeveniment. Tampoc van faltar representants dels mitjans de comunicació, amics i seguidors de la DO Binissalem.

Arranca el programa d’activitats
Fins al 26 de maig s’ofereixen experiències enoturístiques diverses i per a tots els públics a cellers, vinyes i altres entorns de la comarca de la Denominació d’Origen, que van de la gastronomia a la música i a l’art, passant per l’esport, el benestar, cinema, tallers, tastos o maridatges i, sempre, amb la vinya i el vi com a fils conductors.
El programa es pot consultar a: http://www.binissalemdo.com/winedays