Dos dies de frenètica activitat han tornat a situar la Fira del Vi de Pollença com la més important del calendari del sector a Mallorca, ara encara més que ha celebrat ja la vintena edició. 39 cellers que han presentat fins a 250 referències. Cal destacar també la presència d’una representació de cellers de la DO Montsant, del Priorat formada per 24 cellers de la zona.

Al llarg d’aquests dos dies a la Fira s’han fet tasts comentats per diferents cellers participants a la Fira del Vi Pollença 2023, com són Son Prim, Pla de Buc, Son Juliana, Bodegues VI Rei, Son Bordils, Can Axartell, Castell Miquel, Galmés i Ferrer, Santa Catarina, Can Vidalet, Binigrau i els cellers convidats corresponents a la DO Montsant.
Segons els organitzadors “per la Fira hi han passat al voltant de 3500 persones, tant els cellers com els organitzadors estan contents de com ha anat, hi ha hagut un ambient de germanor i de ganes de conèixer els cellers i els seus vins”.

La Fira arrancava el divendres 5 de maig, a les 20.30 h, davant el Claustre, on es va poder gaudir de la primera activitat: un concert de piano a càrrec de Lluís Capdevila maridat amb una copa de vi. També es va aprofitar l’ocasió per fer un reconeixement a l’Associació Vi Primitiu per aquests 20 anys
d’organització de la Fira del Vi Pollença. A més, hi ha tornat a haver l’Espai de Tast on diferents cellers participants han oferit, al llarg del cap de setmana, sessions de tasts guiats acompanyades de música la qual cosa ha fet que es creés un ambient de bona companyia”, assenyalen.

Tot i que la mostra de vins ha acabat, encara avui hi ha un acte programat: la doctora en química, Reyes González Centeno, farà una xerrada sobre la fusta i el vi a la bodega sota el títol “Una bóta per a cada vi. Del bosc a la bodega”.

Pollença.