Balears Vadevi
Glosadors i vi, un combat singular a can Jaume de Puntiró
xxx

!--akiadsense-->

Pere Calafat, ànima de la bodega Jaume de Puntiró i de les diverses iniciatives culturals que neixen al voltant del celler de Santa Maria, ha organitzat un combat de glosat aquesta semana. En aquesta ocasió, amb dos participants que es picaran i miraran de quedar un per davant l’altra amb l’única arma de la glosa i el vi.

D’una banda del ring hi haurà en Mateu Xurí (Santa Margalida, 1982) encarnarà el vi de criança BUC i en Pau Rierol (Selva, 1993) encarnarà el vi Jaume de Puntiró CARMESÍ.

Glosadors i vins negres competirán i trauran tot el que tenen, evidenciant les seves fortaleces i matisos.

Es tracta d’una edició més d’aquests combats que agraden els amics de Jaume de Puntiró. En anteriors ocasions Mateu Xurí s’ha enfrontat al polèmic Valtònyc i Malen Servera a Macià Ferrer.

Diu Pere Calafat que será “un autèntic dilema decidir el guanyador, una lluita de tonalitats de colors, d’aromes múltiples i de sabors ancestrals i singulars. Un combat de paraules i vins que viuran i cantaran en Xuri i en Rierol!”. Una combinació que ben segur que no deceberà ningú.

Al combat només hi pot quedar un vencedor. Des de Balears Vadevi desitjam que guanyi el millor, és clar!

xxx

!--akiadsense-->

BUC 2015:

Vi negre de criança de color robí de capa mitja, brillant i amb lleugeres tonalitats teula a la vorera. Bona intensitat aromàtica, predominant espècies com pebre bord, canyella, ben integrada i conjugada amb al fusta noble. En boca és agradable, consistent, tannic i astringent. És un vi equilibrat i llarg, al retrogust sorgeixen altre cop les espècies i és molt persistent.

xxx

!--akiadsense-->

CARMESI 2016:

Vi negre de guarda, elaborat amb manto negro, callet i cabernet suavingnon de color vermell cirera amb tons carmesí, molt brillant. Aromes potents i vinosos amb molta presència de fusta, fruites madures com mora d’abatzer, tons fumats, i de vainilla. En boca està ben estructurat, amb una astringència ben domesticada, ressalta al retrogust la fusta noble i la regalèssia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa