Balears Vadevi
Multitudinària guerra de raïm a les Festes des Vermar de Binissalem

Les Festes des Vermar de Binissalem són a la plena. Aquest cap de setmana ha tengut lloc la Batalla de Raïm i el Dinar que formen part de les Festa dels Trepitjadors. Aquesta part de la festa ha complit ja 20 anys i avui dia no s’entendrien les festes més populars de Binissalem sense aquestes dues iniciatives.

Es llançaren vuit mil quilos de raïm reglats pels productors de Binissalem i procedents dels excedents de la collita d’enguany. Els participants, joves del poble i d’altres racons de Mallorca que ja coneixen aquesta batalla de les edicions anteriors.

Cercavila, pregó des del balcó de l’Ajuntament a càrrec dels Joves des Trui amb la col·laboració especial del grup de teatre Xamo Xamo que cada any s’encarreguen de donar el sus a la festa.

I enfervorits per aquestes proclames, cap a la batalla s’ha dit. Una batalla en què no hi ha guanyadors però de la qual tothom surt, inevitablement, beneït pel most.

Després de la batalla, els guerrers s’hi apuntaren als Fideus des Vermar a la plaça de l’Església, que n’hi hagué per tots els participants.

Les festes continuen, els binissalemers encara tenen corda per una setmana més. Aqui teniu el programa per si el voleu consultar:

https://www.ajbinissalem.net/wp-content/uploads/2019/09/Programa-dactes-2019_web.pdf

xxx
Ajuntament de Binissalem

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa