La vuitena edició de la fira de restauració i hostaleria Horeca Balears Mallorca 2025 ha estat tot un èxit durant els tres dies d’esdeveniment, celebrats els passats 3, 4 i 5 de febrer. La fira ha comptat amb una gran afluència de visitants professionals del sector i amb una àmplia participació d’expositors, que han mostrat els seus serveis i productes, consolidant Horeca Balears com una fira de referència pel sector. Amb aquests resultats, satisfactoris per a l’organització, HORECA reclama “comptar amb un recinte firal adequat a les illes suposaria una oportunitat clau per a continuar impulsant el sector de l’hostaleria i restauració”.
Més que una fira
A més del gran aparador pel producte i la indústria, la fira també va ser escenari dels tradicionals concursos gastronòmics monogràfics:
VI Concurs de Millor Tàrtar Gurmet 2025, patrocinat per Juvimar, en el qual el xef Kike Erazo, del restaurant Morralla, es va alçar amb la victòria amb el seu exquisit Tàrtar de tonyina a l’estil oriental.
VI Concurs de Millor Bocata Gurmet, patrocinat per Delicy Food Solutions, Hellmann’s i Vandemoortele. Aquest certamen va reunir a destacats xefs, resultant guanyador Carlos Martínez, del US Open Cafè – Rafa Nadal Academy, amb el seu innovador Bocata Porc 3.
Concurs de cuina amb peix popular, en el qual el xef Kike Erazo va tornar a destacar, aquesta vegada amb la seva creació “Wellington de tord”.
Concurs de Millor Pizza Gurmet, on el vencedor va ser Stanislao Valente, del restaurant Mera Pizza, amb la seva espectacular Pizza Campiona.

Al llarg dels tres dies, els assistents van poder gaudir de nombroses activitats, entre les quals van destacar els homenatges i reconeixements del segon dia de fira. Enguany, es va retre homenatge a Toño Pérez i José Antonio Polo del restaurant Atrio de Cáceres, un reconeixement merescut a la seva destacada trajectòria gastronòmica. No obstant això, també es van lliurar els següents reconeixements a destacades personalitats i empreses del sector:
- Producte Emblemàtic: El premi va ser lliurat a Gabriel Moyà, de Licors Moyà,qui no va poder assistir, i va ser rebut per Sebastià Moyà Vicens. Pilar Amate, del Consell de Mallorca, va lliurar el guardó.
- Compromís Hoteler: El guardó va ser per a Jaume Bauzá Andreu, propietari de Grup Protur, va lliurar el premi María José Aguiló, vicepresidenta de la FEHM (Federació Empresarial Hotelera de Mallorca).
- Cuina popular: Família Vanrell – Restaurant Cal Dimoni. Alfonso Robledo va lliurar el premi a la Família Vanrell per la seva contribució a la cuina tradicional mallorquina.
- Cuina Emblemàtica: Catalina Mayol, del Restaurant Béns d’Avall, va ser reconeguda per la seva cuina emblemàtica, i César Amable, president de Pimem, va lliurar el premi.
- Reconeixement a Periodisme/Cultura: Rafael Calle, el primer difusor de la gastronomia mallorquina, Antonio Juaneda, president de l’Associació de Periodistes Gastro Mallorca va lliurar el premi.
- Producte Forn Tradicional: Pilar Guaranya de Forn de la Missió, tancat fa set anys, acompanyada del seu espòs Lluís Brunet, mestre pastisser, va rebre el premi per Miquel Àngel Torrens, president de l’Associació de Pastisseria.

- Reconeixement de Desenvolupament i Distribució: Bartolomé Servera, de Grup Servera, el premi de reconeixement va ser lliurat per Pilar Amate, Consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, i José Luis Córcoles, director de Horeca Balears.
- Reconeixement a la Formació: El premi va ser lliurat a Manel Aragonés, director de CIF Juniper Serra, lliurat per María Isabel Salas Sánchez, Directora General de Educació.
A més, la Sala Palma va allotjar la primera edició d’un projecte que guanyarà cada vegada més rellevància en el futur. Hi ha hagut ponents destacats del sector de l’hostaleria i la restauració, els qui van compartir els seus coneixements i experiències amb els assistents, impulsant l’intercanvi d’idees i la innovació en el sector.
Tancada ja l’edició de Mallorca, HORECA prepara la de Menorca, els dies 11, 12 i 13 de març, i la d’Eivissa, els dies 24, 25 i 26 del mateix mes.
