Balears Vadevi
II Tast de Vi de Portassa d’Algaida, una oportunitat per reivindicar el vi casolà

Sensació de bonança pels vinyòvols i vinaters que conreen i elaboren vins a Mallorca, el segle XXI somriu a tots els que decidiren emprendre l’arriscada aventura de plantar vinya a finals del segle passat, empelts que han crescut de forma vigorosa engrescant a nombrosos propietaris que decideixen emprendre projectes empresarials al voltant de la vinya i el vi però també han animat a un bon estol de mallorquins i mallorquines a seguir la tradició de cultivar una petita vinyeta i elaborar el propi vi.

xxx
Els vins de portassa guanyen en qualitat ara que es fan en criteris professionals

!--akiadsense-->

Durant massa anys es va menysprear i desprestigiar els vins fets a casa, cosa que va provocar, juntament amb les sucoses subvencions, l’arrencada de petits vinyets que decoraven fora vila. Però casolà no és sinònim de xerec, maldestre, rústic o de pocatraça, ben al contrari i afortunadament els nous vinaters casolans ja no ho fan de qualsevol manera, sinó que hi posen la mateixa paciència i ciència que els vinaters “professionals” i coincideixen en que l’objectiu es fer vi de qualitat, entès clarament com un vi amable i bo per al paladar, convergeixen en com vicien les vinyes i com hi estan pendents, encara que sigui amb tecnologies més rústiques.

xxx
El jurat format per professionals reconeguts i un que a més és el cronista

Diumenge 15 de Desembre es va fer a Algaida el segon tast de vins de portassa del poble, una iniciativa de l’Associació gastronòmica per dinamitzar i difondre la cultura gastronòmica on els vins en són un element fonamental. Fou una trobada festiva entre els vinaters casolans d’Algaida i la gent interessada per tal de visibilitzar i tastar els vins posant en comú la bona feina que realitzen i de la qual se’n senten orgullosos. L’acte es va fer al local de l’Associació, al carrer Colomer 15, i foren 7 els elaboradors que hi participaren: Malsofrit, 4 vinyes, Miquel Vicari, Ximet 33, Cas Quitxero, Can Molí i en Toni Simó. Cada un d’ells aportà diversos vins fets a casa i s’anaren tastant en un ambient distès i informal, per fer paret i entre glop i glop es varen servir unes bones racions de frit de safarnaria i frit de porcelleta. Mentre la festa avançava i per fer-ho una mica més professional i posar un punt de competitivitat, un jurat format per persones de reconegut prestigi dins el món vinícola realitzava un tast a cegues per decidir quin era el vi més alegre, el vi més original i el vi amb més tipicitat algaidina. Enguany el jurat estava format per na Mireia Oliver, enòloga de Can Majoral, en Sergio Navarro, enòleg de vinyes de Formentor, en Josep Avellà, fundador i responsable de Solo de Vino i en Pau Forteza, comercial de Licors Moyà. Com no podia esser d’altre manera, el públic assistent també podia fer les seves votacions i així poder conèixer, amb més precisió, quin eren aquells vins que havien cridat l’atenció.

xxx
Els algaidins respongueren a la convocatòria i s’apuntaren al tast

!--akiadsense-->

Els experts coincidiren amb el bon nivell dels vins algaidins i destacaren l’alt grau d’atreviment d’alguns d’ells. Com a vi més alegre l’ancestral rosat de 4 vinyes, el més original un blanc amb sensacions atlàntiques de Miquel Vicari i un negre criança de Can Moli com el de major tipicitat, les votacions populars coincidiren amb el blanc de Miquel Vicari però el diploma de major tipicitat fou pel negre jove de Cas Quitxero.

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa