Balears Vadevi
Arriba la verema més primerenca que mai
xxx
Els cellers no han pogut esperar al sus oficial de la verema i ja s’hi han posat a entrar el raïm | ENOAULA

!--akiadsense-->

S’avançaren a can Miquel Gelabert amb la verema de les varietats avesades a climes més suaus com el Pinot Noir i el Chardonnay, i ja ho publicà Balears Vadevi, i ara s’afegeixen altres cellers del Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca, com el cas del celler des Gallicant, i de la comarca de Binissalem, com Can Verdura, Tianna Negre i Vins Nadal.

El sus oficial es produeix aquesta setmana, però ja veis que els cellers ja han començat a entrar el raïm per que amb això el que comanda és el grau de sucre i el que diguin els tècnics. Per això, a poc a poc, i a mesura que el fruita vagi madurant, s’aniran afegint altres varietats i la plena de la verema es produirà a finals d’aquest mes d’agost o a principis del setembre.

xxx

!--akiadsense-->

Aquesta será una verema complicada, no en si mateixa, si no per l’entorn en el qual tendrá lloc: La COVID obliga a extremar les mesures de seguretat sanitària entre les colles de treballadors. I la vinya vé de superar una primavera i un inici d’estiu ple d’amenaces per les malalties que enguany, com si sabessin que els cellers no es troben en el seu millor moment, han aparegut de forma quasi generalitzada. La humitat que dugué una primavera especialmente plujosa ha generat l’aparició de fongs a la vinya.

En aquesta situación marcada enguany per les dificultats arriba,la verema que tornarà a omplir els cellers de raïm i els dipòsits de most . El repte és ara veure de col·locar l’estoc existent i fer front a aquesta nova campanya que arriba enmig de la incerteza.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa