Balears Vadevi
Una viticultura més sostenible és possible
xxx

!--akiadsense-->

Aquesta setmana tendrá lloc a Mallorca una jornada técnica sobre innovació i sostenibilitat en el sector vitivinícola que és fruit de la preocupació del sector i de la capacitat organitzativa de l’INAGEA (Institut d’Investigaciones Agriambientals i d’Economia de l’Aigua), que lidera el professor Hipólito Medrano, amb col·laboració amb l’empresa Alfatec Ingeniería y Consultoría, que ofereix solucions de disseny, arquitectura i enginyeria per a la indústria alimentària, amb un alt grau d’especialització en cellers i tafones. Gràcies a aquests serveis són diversos els projectes ja desenvolupats a les Illes.

Aquesta sinergia sorgeix de l’interès d’aprofitar l’increïble creixement que està sofrint el sector vitivinícola a Balears i potenciar la professionalització del sector. De fet, gràcies al Programa de Suport al sector vitivinícola, els fons destinats des de la Unió Europea, estan servint com a llançadora per a la creació de nous projectes.

L’INAGEA, com a centre de recerca multidisciplinària depenent de a UIB, pretén estudir i divulgar diferents temes relacionats amb el sector agroalimentari i ambiental de les Illes Balears, aportarà bona part del panell d’experts que hi prendran part a la jornada tècnica.

A la jornada, que es fa a l’Escola d’Hoteleria del campus de la UIB, es parlarà de maneig del reg eficient en la vinya, lluita contra plagues i malalties emergents. D’estratègies d’adaptació al canvi climàtic. I, també i especialmente, d’elaboració de vi amb diferents varietats autòctones recuperades.Finalment cal destacar la participación de la Conselleria d’Agricultura. Joan Coll, cap de Servei d’Ajudes OCM, explicarà la situacio dels projectes que hi ha a les Balears, que están cresquent notablement.

Tambe hi participen :

UPL-IBÈRIA: Control biològic de fongs en vinya.

• INTRANOX-*ORESTEO, ITE-*MBF i SG GROUP, amb noves tecnologies quant a l’ús i gestió de diferents gasos en labors enològiques.

• GBCe: Empresa que aporta solucions sostenibles en la construcció de cellers eficients.

Trobareu tota la informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa