Balears Vadevi
La vinya és el “restaurant” més segur, en temps de pandemia

Aquest més de maig, amb l’arribada del bon temps i la suavització de les mesures sanitàries han anat sorgint iniciatives que deixen veure en primer lloc les ganes que tenim tots de viure la vida al 100%, o com mínim com abans, i de l’altra que la pandèmia ens ha forçat a exprimir la imaginació, la inventiva, per treure petroli de les pedres dels sementers de Mallorca.

La sempre inquieta Bàrbara Mesquida, del celler Mesquida Mora, s’ha aliat en reconeguts xefs de Mallorca per atreure fins a Porreres els amants del vi i de la gastronomia.

Per fer gana, un passeig per la vinya de la mà de na Bàbara/Mesquida Mora

“Així, diu Bárbara, feim sinergia amb els xefs. La idea de cedir un espai a les vinyes i en el Moli de Son Porquer és crear una atmosfera agradable, a l’aire lliure, amb la distancia necessària entre taula i taula i veure que la pandemia ens ha mostrat que hi ha altres maneres i formes de col·laborar”.

Tot comença amb una passejada entre les vinyes amb la guia de la cellerera, per després passar a sopar devora el moli.

I fins ara la iniciativa ha estat sempre un èxit. “Primer va ser el xef d’Arume, Tomeu Marti, que ja prepara la segona convocatòria, i també està plena. De fet ja hi ha llista d’espera”, diu Bàrbara.

Tomeu Martí, del restaurant Arume de Palma, va obrir el calendari i ja té preparació la segona edició/Mesquida Mora

Després va ser el torn d’un dels xefs més carismàtics de la Part Forana de Mallorca, i un dels més entusiastes, cosa que lliga molt amb na Bàrbara. Parlam de Miquel Gelabert, del restaurant Can March de Manacor. Incansable i apassionat de la cuina i de tot el que l’envolta, Miquel i Bàrbara han fusionat les seves forces i la cosa tendrà continuïtat.

Miquel Gelabert, de Can March de Manacor, recorre les taules la nit del dijous passat/Miquel Gelabert

Ara al calendari encara hi ha un parell de cites més, la propera amb en Pau Navarro i Ariadna Salvador, del Clandesti, el restaurant més canalla de Palma, ple i amb llista d’espera, també i, a l’horitzó un tast de la festa Sant Joan, amb Joan Canals, de l’Ulisses de Ciutadella.

El Moli de Son Porquer es presta a aquest tipus d’esdeveniments enogastronòmics, ara a l’exterior/Mesquida Mora

De moment el dia de la setmana és sempre el dijous, però ara que s’acosta l’estiu Bàrbara ja està donant-li voltes al divendres amb un altre microformat. Continuarà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa