Gran dia, el 23 de març, i bona hora, les 12 del migdia, per gaudir d’un vermutet de paraules i de copa. La proposta de Pere Calafat en aquesta ocasió consisteix en mari­dar el nou vermut de Puntiró amb les paraules de dues dones: Maria Victòria Secall i Tonina Canyelles. Dues veus sàvies, diferents, singulars però que es complementen.

xxx

!--akiadsense-->

No us perdeu la cita per què gaudireu d’una torrentada de belles paraules embaulades d’una dona i de l’altre dona. Giragonses, un anar i venir pels seus poemes. Tastareu, sens dubte, les seves darreres obres i les que les dues dones vulguin compartir de la seva obra poètica, madura, sentida i clara.

!--akiadsense-->

xxx

!--akiadsense-->

Es tracta de compartir el vermut amb elles i amb les seves paraules, els seus poemes.

VERMUT DE PUNTIRÓ, 2018

xxx

!--akiadsense-->

Beguda alcohòlica obtinguda de la maceració d’herbes, especies i fruits amb vi blanc Jaume de Puntiró. Des de temps immemorial el vi s’ha mesclat amb herbes per modificar-lo i per dotar-lo de propietats medicinals i màgiques, es diu que és un invent d’Hipòcrates. El que sabem del cert és que fou a Alemanya on uns monjos prengueren el costum d’infusionar vi amb donzell, fent el Wermutwein, el bravatge medicinal s’estengué i fa un segle i mig arribar fins a les nostres contrades. El glamur però arribà d’America, el Vermut es posà de moda a Manhattan a finals del segle XIX, on s’emprava per fer diversos i sofisticats còctels. Donzell és Absenta, la planta que es fa servir per elaborar el licor Absenta, el licor dels impressionistes francesos. A partir d’un vi blanc o negre, que es macerat, donzell, romaní, camamil·la, fonoll, herba lluïsa, herba sana, moraduix, ullastre, mata, ruda, farigola, tarongí, ginebró, llorer, llimona, taronja, garrova, anous, canyella, cafè i anís estrellat.

Servir-lo ben fred amb gel picat, un bocinet de taronja i una oliva farcida. Acompanyat de “patatilles”, musclos escabetxats i ”berberetxos”.

Nou comentari