Els licors de Mallorca, amb llarga tradició familiar, estan d’enhorabona. Se’ls acaba de reconèixer la feina feta al llarg de més d’un segle a la celebració del 25è Aniversari d’Espirituosos Espanya, que ha tengut lloc a Madrid. És el cas de dues empreses centenàries com Licors Moyà i Destil·leries Antonio Nadal, amb més de cent anys de recorregut. Bel Moyà i Josep Maria Natta recolliren el guardó en representació d’aquestes dues empreses.

La notícia corria a través de les xarxes socials on aquestes dues empreses feien saber la distinció aconseguida i la satisfacció pel reconeixement que suposa, al mateix temps que agraIen la confiança dels consumidors.
El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha destacat aquest dijous la importància del sector de les begudes espirituoses a l’Espanya rural, per la seva capacitat per a crear ocupació i fixar població, en el decurs d’aquest acte de la patronal del sector.

La Federació de begudes espirituoses celebra aquests 25 anys sota el lema “25 Anys d’Esperit Responsable” i amb el desenvolupament d’un ampli ventall d’iniciatives destinades a prevenir el consum d’alcohol en menors d’edat, en les quals ha invertit 30 milions d’euros. Segons les dades d’Espirituosos d’Espanya, el sector compta amb 3.800 centres de producció, dels quals 3.324 són destil·leries artesanals.

Suau també recull premis
També estan de festa a Bodegas Suau. Tres premis aconseguits a la darrera edició de la revista WineUp els han fet molt contents. Aquesta publicació, on surten els millors vins i destil·lats d’Espanya ha reconegut la qualitat de la ginebra Maior Gin, que competia a la categoria de destil·lats, com la segona millor de les presentades, i en novena posició el Rom Jungla. Aiximateix ha fet un gran paper el Brandy Suau 50, que ha fet cinquè en la seva categoria. A Suau interpreten aquests guardons com un reconeixement a l’esforç que fan cada dia per mantenir la qualitat dels seus productes.