Balears Vadevi
Un logo per un aniversari: La DO Pla i Llevant fa 20 anys
DOP Pla i LLevant s'ha consolidat i ha crescut en aquests primers 20 anys

Aquest any la DOP Pla i Llevant compleix el seu vintè aniversari.!--akiadsense-->

Això vol dir que ja fa dues dècades de la seva constitució, quan 13 cellers i 62 pagesos que conraven poc més de 400 hectàrees de vinya situades a 18 municipis de l’est de l’illa de Mallorca amb una àmplia tradició basada en segles d’elaboració de vins decidiren tirar endavant el projecte.

La iniciativa era fruit d’un canvi profund en l’elaboració de vins a Mallorca que es va produir ara fa trenta anys , any amunt, any avall. Això va conduir a una millora notable de la qualitat del producte: Es va passar d’una producció basada en la quantitat i aplicant tècniques ancestrals a una producció basada en la qualitat i engegant un procés d’investigació que va incorporar les tècniques més davanteres per adaptar-los als cultius d’aquí. Com diu el president de la DO, Antoni Bennàssar, “podem afirmar amb satisfacció que bona part d’aquells pioners foren els fundadors de la DOP Pla i Llevant on trobaren el marc adequat per aplicar els seus coneixements. El camí que ells obriren ha estat seguit per una unió de cellers que conformen el panorama actual del vi mallorquí”.

xxx

És per tant un motiu de celebració. Per això, s’està preparant un calendari d’actes que serviran per commemorar, al llarg de l’any, aquesta efemèride. D’entrada s’ha pensat amb identificar totes aquestes iniciatives que es vagin produint entorn de l’aniversari amb una imatge única i singular que permeti d’un cop d’ull relacionar-les. Resumint, la DOP Pla i Llevant cerca un logo ben creatiu que acompanyi tots els actes que vagi organitzant. Per això convoca un concurs, obert a tothom.!--akiadsense-->

No cal dir que la proposta, el logotip, ha de ser una imatge original per no córrer el risc d’infringir cap propietat intel·lectual. Heu de presentar les propostes abans del dia 8 de febrer. Llavors un jurat format per professionals de reconegut prestigi decidirà el guanyador o guanyadora i ho farà públic el dia 28 del mateix mes de febrer.

El premi consisteix en un lot de botelles de vi format per una botella de cada un dels 14 cellers que formen el Pla i Llevant i una visita per quatre persones al celler que desitgin els guanyadors.

Tots els detalls del concurs els podreu trobar a la web de DOP Pla i llevant.

Aquesta és just la primera passa d’aquest 20è aniversari. En seguiran d’altres de les quals us n’informarem aquí, al Balears Vadevi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa